Δελτίο Τύπου (15/03/2022)
της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης
στην Ελλάδα

Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κρά­τους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τον φόνο 3 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τα πυρά των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής και των άλλων 9 που τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί.
Είθε οι ψυχές των μαρτύρων να αναπαυθούν εν ειρήνη. Πρόκειται για τον Alaa Shaham από το στρατόπεδο Qalandia, τον Nader Rayan 17 ετών από το στρατόπεδο Balata και τον Sanad Al-Harbed από το Rahat στη Negev.
Ο Επιτετραμμένος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας του Κράτους της Παλαιστίνης, κ. Yussef Dorkhom δήλωσε: «Οι στοχευμένες δολοφονίες και εκτελέσεις στο πεδίο αντικατοπτρίζουν την τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους και του στρατιωτικού του κατεστημένου που στοχεύει νεαρούς άνδρες και παιδιά, περιφρονώντας πλήρως το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και την 4η Συνθήκη της Γενεύης». Τόνισε πως «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταστήσει τους δολοφόνους να λογοδοτήσουν και καλούμε στην έκδοσή τους ώστε να δικαστούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου κατά του λαού μας στην Παλαιστίνη, καθώς υπό το ισραηλινό Απαρτχάιντ και τις συστηματικές πολιτικές εναντίον των ανθρώπων μας στην Παλαιστίνη, σχεδόν κανένας Ισραηλινός στρατιώτης ή άποικος δεν εκτίει ποτέ την πραγματική ποινή ή φυλακίζεται για τη δολοφονία Παλαιστινίων».
Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, 20 Παλαιστίνιοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, σκοτώθηκαν εντός των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών από τις ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το