Λίγους μήνες πριν, είχαμε ακούσει τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής να επικαλείται γαλλική μελέτη, υποστηρίζοντας ότι τα συμπεράσματά της έδειχναν ότι το ποσοστό διασποράς του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) είναι μηδαμινό(!). Όλα δε τα κυβερνητικά παπαγαλάκια δήλωναν πως είναι αναληθείς οι αμέτρητοι ισχυρισμοί των πολιτών ότι ο ιός διαδίδεται από τον συνωστισμό στα ΜΜΜ.
Κι όμως, ο υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής, με τροπολογία σε νομοσχέδιο που έφερε πρόσφατα στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα στις συγκοινωνίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης να προμηθευτούν συσκευές διασφάλισης απολύμανσης του εσωτερικού ατμοσφαιρικού αέρα των οχημάτων τους. Στην αιτιολογία αναφέ­ρεται χαρακτηριστικά ότι «η χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του Covid-19».(!)

Για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο πανδημίας η κυβέρνηση παραδέχεται, έστω και στα μουλωχτά, το οφθαλμοφανές, αυτό για το οποίο υπάρχουν αμέτρητες καταγγελίες τους τελευταίους 12 μήνες, ότι ο κορονοϊός και κολλάει και διαδίδεται με μεγάλη ευκολία στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τέτοιες κωλοτούμπες της κυβέρνησης ούτε οι πρώτες είναι, ούτε οι τελευταίες θα είναι. Ποιος ξεχνάει άλλωστε δηλώσεις και κόντρα δηλώσεις κυβερνητικών και φίλων τους καθηγητάδων της Ιατρικής, που σχεδόν έναν χρόνο πριν δήλωναν ότι οι μάσκες προστασίας της αναπνοής «βλάπτουν σοβαρά την υγεία», όταν σήμερα τις συνιστούν και μάλιστα διπλές.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το