Αποκαΐδια και στις Μυκήνες… Θλίψη. Ένα αστικό κράτος άθλιο, καταστροφικό, ανίκανο να προστατεύσει τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, το περιβάλλον.

Και ενώ η φωτιά έκαιγε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, η υπουργός “Πολιτισμού” κι ο υφυπουργός Πολιτικής “Προστασίας”, επαίρονται γιατί …δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς τα μνημεία!

Και όπως λέει ο Δημήτρης Χρονόπουλος:

Για τον Λαό της Δεξιάς, οι έννοιες της Πατρίδας, του Έθνους, της Ιστορίας είναι οπωσδήποτε ύψιστης σημασίας.Αρκεί αυτές οι έννοιες να μη γεννούν υλικές υποχρεώσεις για το πολιτικό της προσωπικό και να μην συγκρούονται με τα συμφέροντα (ή τα γούστα) που έχουν κατά καιρούς τα «τζάκια» της χώρας.Αρχαιότητες μπορούν να «αλιεύονται» από εφοπλιστές με ένα τηλέφωνο στον (αναρμόδιο) δήμαρχο.Τα βουνά μας μπορούν να γίνουν κάλλιστα ένα theme park για την επιδοτούμενη απάτη των αιολικών.Κρατικές επιχειρήσεις, κερδοφόρες και στρατηγικού χαρακτήρα, μπορούν να ξεπουλιούνται στο 1/10 της αξίας τους σε ξένες (κρατικές κατά κανόνα) επιχειρήσεις για το καλό της «ανάπτυξης».Και μια από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 19ου αιώνα, που αναπροσδιόρισε ο, τι γνώριζαν οι ιστορικοί για την ελληνική προϊστορία, «κάποια στιγμή θα καεί».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το