επιστολή από ένα γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Ονομάζομαι Μιλτιάδης Κυανός, και σας έχω γράψει πολλάκις στο παρελθόν. Ελπίζω η ημετέρα επιστολή να σας βρίσκει υγιή και δυνατό, εσάς και την υπέρκομψη σύζυγόν σας, και όλη την οικογένειά σας μέχρι του μακρινοτέρου ανεψιού και στελέχους της κυβερνήσεώς μας. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για πολλούς λόγους και δεν γνωρίζω από πού να πρωτοξεκινήσω. Πολλές οι επιτυχίες ημών! Ενδεικτικά, η φωτιά στα Πιέρια Όρη καίει μόλις για 3 συνεχόμενες ημέρες, ενώ το καλοκαίρι στον Έβρο η πυρκαγιά έκαιγε για 16 ημέρες, και στη Ρόδο για 11 ημέρες. Είναι προφανές ότι έχουμε κάνει πρόοδο (και) στον τομέα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών! Αδίκως σας κατηγορούν οι αναρχοκομμουνισταί.

Εκλαμπρότατε,
Λαμβάνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτήν την επιστολή, προσπαθώντας -σεμνά και ταπεινά, όπως εσείς μας έχετε διδάξει- να επιχειρηματολογήσω για την ανάγκη να επαναφέρουμε στην παράταξή μας, και να μην αδικήσουμε, τον κο Ταμήλο.
Είναι αλήθεια ότι ακριβώς στη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, για την οποία είναι σαφές ότι φταίει αποκλειστικά ο σταθμάρχης, ο πρώην βουλευτής μας δήλωσε τα ακόλουθα: «Ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1.977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουμε μαντήλια να κλαίμε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1.977 Τρικαλινοί πέθαναν και 800 γεννήθηκαν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του (…) Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους…».

Καταλαβαίνω την αντίδραση της παρατάξεώς μας ήτις διέγραψεν τον Μιχάλη Ταμήλο, λέγοντας μάλιστα πως «οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας». Όμως, κύριε πρωθυπουργέ, αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Σχεδόν όλα τα στελέχη της ΝΔ, και όλοι οι αντικειμενικοί συμπολίτες μας, τα ίδια λένε, δηλαδή την αλήθεια, ότι την υπόθεση των Τεμπών θα την αναλάβει η άτεγκτος Δικαιοσύνη, και οι υπόλοιποι θα πρέπει να σταματήσουμε να μιζεριάζουμε. Αν τυχόν θέλουμε να είμαστε συνεπείς στην αυστηρότητά μας, θα πρέπει να διαγράψουμε το μισό κόμμα. Ήδη μέσα στον Μάρτιο χάσαμε, για διάφορους λόγους, Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών, Γραμματέα Αποδήμων, Υφυπουργό πάρα τω πρωθυπουργώ, Υπουργό Επικρατείας, και μία Ευρωβουλευτή! Δεν τα λέγεις και ολίγα! Πρέπει να σταματήσουμε να θυσιάζουμε Ιφιγένειες.

Εξοχότατε,
Πιστεύω ότι ήδη από τον Νοέμβριο 2023 ο κος Βορίδης, υπουργός Επικρατείας, νυν προσέτι αναβαθμισμένος μετά την παραίτηση Παπασταύρου, είχε εξηγήσει ότι το θέμα με τα Τέμπη πρέπει να κλείσει, και ότι «τα Τέμπη κρίθηκαν από δύο εκλογές». Άδικο είχε και αυτός και το 41 τοις εκατό;
Τα ίδια είπε, με άλλα λόγια και η κα Σοφία Βούλτεψη. Η υφυπουργός μας Μετανάστευσης και Ασύλου πολύ καλά κάνει και εξανίσταται που ακόμη και την 25η Μαρτίου (οι αναρχοκομμουνισταί) μάς θυμίζουν τα περσινά, αντί να θυμόμαστε αυτά που έγιναν πριν 203 χρόνια, και διασπούν την ενότητά μας. «Βλέπω κύριε Οικονόμου ότι δεν περίμεναν ούτε να περάσει η εθνική εορτή όπου χρειάζεται εθνική ομοψυχία στη πράξη για να παρουσιάσουν το μπαγιάτικο θέμα, το περσινό. Θα μπαγιάτευε δηλαδή πολύ αν έμενε άλλη μια εβδομάδα να περάσει η σημερινή ημέρα εθνικής εορτής;».

Περσινά ξινά σταφύλια! Μα δεν τα λέμε μόνο εμείς. Και η τυφλή Δικαιοσύνη αυτοπροσώπως απάντησε στην κα Καρυστιανού διά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Γ. Αδειλίνη, πως ακόμη και το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας, εν πάση περιπτώσει είναι στο πρόγραμμα, και πρέπει να πάψουμε να κοιτάμε πίσω: «Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας». Η κα Αδειλίνη είχε απόλυτο δίκιο στην ανάγκη να επιστρέψουμε στον Κύριο, απλώς την υπόθεση αυτή την έκανε «λύσσα» ο πρώην Μητροπολίτης μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος: «Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι’ αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου; (σ.σ. καρναβάλι). Θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές κλπ.), εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού;».

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Είπαμε να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη, αλλά όχι και να μας πουν ότι φταίμε. Από την πρώτη στιγμή ο κος Γεωργιάδης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους («Αν ψήφιζα στις Σέρρες, θα ψήφιζα τον κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή. Έχει κάνει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Δεν έφταιγε όμως για το δυστύχημα!»), και μέχρι σήμερα όλα τα στελέχη μας προσπαθούν να συνετίσουν τον ελληνικό λαό. Και ο κος Γιώργος Φλωρίδης, ο υπουργός μας Δικαιοσύνης, είπε τα πράγματα με το όνομά τους, εξηγώντας πως ο κουρνιαχτός είναι, απλώς, χαμηλό έργο της αντιπολίτευσης: «όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν όλο αυτό το θολό πράγμα για τα μπαζώματα, αυτοί είναι για τα μπάζα». Αν ήθελε να είναι πραγματικά γλαφυρός, θα έπρεπε να κάνει τη χαρακτηριστική κίνηση με την παλάμη και να τους πει: «Καθρεφτάκι!».
Πράγματι κύριε Πρωθυπουργέ, ο κος Ταμήλος ίσως δεν είναι ο πιο «στρογγυλεμένος» πολιτευτής μας στις εκφράσεις του. Αλλά αν οι ίδιοι οι επίλεκτοι εκπρόσωποι Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κος Νίκος Ρωμανός, την ίδια στιγμή λένε πως «έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε τα “θερμά συλλυπητήρια” στις οικογένειες των θυμάτων…», μετά γιατί να ζητήσουμε τα ρέστα από τον οποιονδήποτε;

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Μακάρι ο Μεγαλοδύναμος να μας Δίνη μάτια, να βλέπουμε πόσα καλά έχετε κάμει για τον τόπο, και να τα αναγνωρίζουμε.

με απεριόριστη εκτίμηση,


Μιλτιάδης Κυανός,


γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως


02-04-24

οι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το