Για άλλη μία φορά, ανώτατοι αξιωματούχοι των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων κατέστησαν σαφή την εναντίωση τους στην παρουσία αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Ο Αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων,  στρατηγός Μοχάμαντ Μπακερί, δήλωσε στις 30 Δεκεμβρίου στους δημοσιογράφους ότι η παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο προκαλεί μόνο ανασφάλεια, αναφερόμενος στην πρόσφατη άφιξη του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS John C. Stennis.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η απόσυρση αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, όπου βρίσκονταν «χωρίς τη συγκατάθεση και την έγκριση του συριακού λαού», θα «οδηγήσει σε αυξημένη ασφάλεια και ειρήνη» σε ολόκληρη την περιοχή.

Νωρίτερα, ένας ανώτατος αξιωματούχος του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν, ο Μοχάμαντ Αλί Τζαφάρι, χαρακτήρισε την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στον Περσικό Κόλπο το αεροπλανοφόρο USS John S. Stennis και την ομάδα μάχης που το συνοδεύει, ως μία «εξαπάτηση» των περιφερειακών συμμάχων των ΗΠΑ στους οποίους αποσκοπούν να δημιουργήσουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Η ομάδα μάχης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS John C. Stennis έφτασε στον Περσικό Κόλπο στις 21 Δεκεμβρίου.

Της άφιξης του πλοίου προηγήθηκε μία σειρά από προειδοποιήσεις από την πλευρά του Ιράν, το οποίο απείλησε να αποκλείσει το Στενό του Ορμούζ — την έξοδο από τον Περσικό Κόλπο και τον διάδρομο για το ένα τρίτο των παγκόσμιων εξαγωγών πετρελαίου.

πηγή: Sputnik

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το