.

Πραγματοποιήθηκε και στην Ικαρία συγκέντρωση στο χώρο του Νοσοκομείου, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ για την υγεία και της  πρόσκλησης στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας.

Στις 12 η ώρα δεκάδες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις σοβαρότατες ελλείψεις στο Νοσοκομείο του νησιού, στο ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία. Είναι τόσες οι ελλείψεις, όπως σ όλες τις δομές δημόσιας υγείας στη χώρα, (πάντα πολύ περισσότερες στα νησιά και τα χωριά), π.χ. εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ούτε παθολόγο, τη βασικότερη ειδικότητα  για ένα νοσοκομείο.

Στη συγκέντρωση εκτός από τον πρόεδρο του συλλόγου  Δρούλια,  που ανέλυσε το σύνολο των προβλημάτων του Νοσοκομείου, πήραν το λόγο εκπρόσωπος  της  Ένωσης Γονέων Ικαρίας, η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων, η κ. Ζαχαροπούλου από το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, η ακτινολόγος κ. Τσακίρη  που ζητάει να ειδικευτεί στην διάγνωση αξονικής τομογραφίας αλλά δεν της το εγκρίνουν και από την ΕΡΓΑΣ η Κατερίνα Πετράκη.  Μέλη της ΕΡΓΑΣ μοίραζαν από τις πρώτες μέρες την ανακοίνωση με τις θέσεις και το κάλεσμα στη συγκέντρωση. Πολλοί πήραν όχι μόνο την ανακοίνωση αλλά και το Λαϊκό Δρόμο.

Η αγωνιστική κινητοποίηση περιελάμβανε και παρέμβαση στο γραφείο της διοικήτριας  του Νοσοκομείου, όμως από χθες έφυγε για Σάμο. Προγραμματίστηκε λοιπόν νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Δευτέρα 27 του Ιούνη και ώρα 11.30 στο χώρο του Νοσοκομείου, με πρόσκληση σε σωματεία, φορείς, συλλόγους , για συνάντηση με την διοίκηση και απαντήσεις  για τις σοβαρότατες ελλείψεις, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων όπως συμβαίνει συχνά τελευταία, με απόλυτη ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής και των διοικήσεων που την υλοποιούν.

Η ΕΡΓΑΣ Ικαρίας καλεί και πάλι στη συγκέντρωση τη Δευτέρα  27 Ιούνη  στις 11.30, στο χώρο του Νοσοκομείου. Η δημόσια υγεία μας αφορά όλους.

 Ικαρία Ιούνης 2022

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το