Με αρκετή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα φοιτητική διαδήλωση στην κατεύθυνση της ανατροπής του νόμου Κεραμέως που ψηφίστηκε την προηγούμενη βδομάδα! Ο φοιτητικός Σύλλογος της καλών τεχνών μέσα από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε καλούσε με αγωνιστική συνέπεια για ακόμα μια φορά στην συγκέντρωση, ενώ με πανό συμμετείχαν και ομάδα φοιτητών από την φοιτητική εστία Δομπολη!


Εδώ και ένα διάστημα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ως Φοιτητική Πορεία τονίσαμε και παλέψαμε στην κατεύθυνση να συνεχιστούν οι αγώνες και μάλιστα να μαζικοποιηθούν και να μην υπάρχει κανένα “κλείσιμο της υπόθεσης” με αναμονή όταν ανοίξουν οι σχολές να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου όπως προβάλλουν ορισμένες δυνάμεις! Σε αυτήν την κατεύθυνση κινηθήκαμε και στο σύλλογο των καλών τεχνών στηρίζοντας ενεργητικά την κατεύθυνση της αγωνιστικής αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική και ενάντια στο κλίμα ήττας και μοιρολατρίας που καλλιεργήθηκε από δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά, κυρίως των δυνάμεων του ΜΑΣ, το οποίο έλαμψε δια της απουσίας του. Το νομοσχέδιο μπορεί να ψηφίστηκε αλλά στο παρελθόν το φοιτητικό κίνημα έχει καταργήσει κι άλλα ψηφισμένα νομοσχέδια αποδεικνύοντας ότι χρειάζεται διάρκεια και μαζικότητα για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε μια κατάσταση!

Απέναντι στον νέο νόμο και τους νέους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς που προετοιμάζονται, χρειάζεται να επιμείνουμε στην κατεύθυνση πραγματοποίησης μαζικών γενικών συνελεύσεων ώστε οι αγώνες να αποκτήσουν μεγαλύτερη μαζικότητα και ταυτόχρονα οι αγώνες αυτοί πρέπει να πλαισιωθούν και από ευρύτερα κομμάτια της εκπαίδευσης και όλου του λαού.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το