Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ.Ιωαννιτών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για τον αποκλεισμό μαθητή Γ’ Λυκείου ΕΠΑΛ της πόλης μας από τις πανελλαδικές εξετάσεις , επειδή στο α΄ τετράμηνο, σε ένα μάθημα είχε βαθμό κάτω από τη βάση. Ο αποκλεισμός στηρίζεται σε πρόσφατη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Κατά το παρελθόν, οι μαθητές δεν αποκλείονταν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μπορούσαν να δώσουν το μάθημα που η βαθμολογία ήταν κάτω από τη βάση, τον Σεπτέμβριο.
Η σχολική κοινότητα, ο ίδιος ο μαθητής και η οικογένειά του αιφνιδιάστηκαν από την ενέργεια αυτή, επειδή δεν ήταν προετοιμασμένοι γι αυτή την εξέλιξη, καθώς η Διεύθυνση του σχολείου τους διαβεβαίωνε ότι δεν υφίσταται κώλυμα.
Επιπλέον δεν πάρθηκε καθόλου υπόψη ότι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της καρντίνας και το σταμάτημα της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας σχεδόν σε όλο το β’τετράμηνο, αλλά και της ακύρωσης των ενδοσχολικών εξετάσεων, δεν δόθηκε η δυνατότητα στον μαθητή να βελτιώσει τον βαθμό του.
Είναι απαράδεκτο, να αποκλείονται μαθητές από τις εξετάσεις και από το σχεδιασμό του μέλλοντός τους, από αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος και από τέτοιου είδους διοικητικές ενέργειες που δεν σταθμίζουν τις επιπτώσεις στη ζωή των νέων ανθρώπων.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ηπείρου) να δείξουν την ευαισθησία που απαιτείται. Χωρίς καμιά καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία των μαθητών και των γονέων τους, καθώς επίσης το γεγονός ότι φέτος η χρονιά κύλησε με πρωτόγνωρες δυσκολίες, να λειτουργήσουν διευκολυντικά κι όχι εκδικητικά, επιτρέποντας στον μαθητή -και σε κάθε μαθητή- να συμμετάσχει κανονικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις και ακολούθως ή με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς να εξεταστεί στο σχολικό μάθημα που υστέρησε, ώστε να κριθεί προακτέος ή όχι.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ιωαννίνων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το