Στην οδό Tiergartenstrasse αριθμός 4 του Βερολίνου, οι Ναζί εγκατέστησαν την έδρα μιας από τις πολλές τους φρίκες, την Αktion 4.
Ήταν η κωδική ονομασία του μαζικού χάρου, του Μέγκελε και της ευγονικής του.
Η Αktion 4 κατηγοριοποίησε τους ανθρώπους σ’ αυτούς που θα ζούσαν – την άρια φυλή μακελάρηδων και λοιπών φονιάδων – και σ’ αυτούς που θα οδηγούνταν σε άμεση θανάτωση, αλλόφυλους, Εβραίους, ομοφυλόφιλους, τσιγγάνους, κομμουνιστές και από τις οικογένειες των άριων, σωματικά και πνευματικά ανάπηρους.
Σε ψυχιατρικές κλινικές, όπως την Bernburg-an-der-Saale και μεσαιωνικά φρούρια, όπως το Sonnenstein-bei-Pirna και με τη χρήση δηλητηριωδών αερίων, δηλητηριωδών ενέσεων, ασιτίας και υπερβολικής δόσης φαρμάκων, οδήγησαν στο θάνατο, στο 1ο μέρος του ‘προγράμματος’, μέχρι το 1942, 200000 ανθρώπους.


Στη συνέχεια μαζικοποίησαν, σε βάση εκατομμυρίων, το θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Οι περισσότεροι από τους φονιάδες της Αktion 4 , όχι μόνο δε λογοδότησαν ποτέ αλλά συνέχισαν να ζουν σε ευημερία και να δίνουν διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Βόννης και του Ντίσελντρορφ, όπως ο Φρίντριχ Πάνζε, μέχρι το 1976 που αποδήμησε με φυσιολογικό ψόφο.

Ο Μπόρις Τζόνσον και η εταιρία διακυβέρνησης της Βρετανίας, υιοθετώντας ως “σχέδιο αντιμετώπισης” της πανδημίας, την ανοσία αγέλης, εγκαταλείπουν τα πιο αδύναμα μέρη του πληθυσμού, ηλικιωμένους, άρρωστους, φτωχούς και τις χιλιάδες άστεγους στο θάνατο.
Δεν θα γίνει ποτέ γνωστό αν παρακολούθησαν τις διαλέξεις του Φρίντριχ Πάνζε ή του Ρόμπερτ Φρίντριχ Μάουτς , άλλου serial killer της Αktion 4, που ατιμώρητος μεταπολεμικά συμμετείχε, ως επίσημος απεσταλμένος, στο Τρίτο Διεθνές Συνέδριο Ψυχικών Παθήσεων στο Λονδίνο.
Μπορεί να εμπνεύστηκαν την ανοσία αγέλης, απ’ τα συγγράμματα της Aktion 4. Ή ακόμη πιο απλά, εκτελώντας τις νέου τύπου διακυβερνήσεις, εντεταλμένης υπηρεσίας, να αποτιμούν τα κέρδη από τη “συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας” και την εκκαθάριση του ασφαλιστικού συστήματος από συνταξιούχους και χρόνια πάσχοντες.
Η δήλωση του Robert Dingwall, συμπεριφορικού κοινωνιολόγου (!!!) και συμβούλου της Βρετανικής κυβέρνησης, συμπυκνώνει την ανατριχίλα ενός παλιάνθρωπου, νεκροφιλικού και φονικού συστήματος. “…κανείς δεν υποστηρίζει πως οποιοδήποτε γηραιό άτομο θα πρέπει να εγκαταλειφθεί να πεθάνει χωρίς επαγγελματική νοσηλεία. Ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλοί αδύναμοι γέροντες θα μπορούσαν να δουν τη λοίμωξη του Covid-19 σαν ένα σχετικά γαλήνιο τέλος, σε σύγκριση, φερειπείν, με το να παραμείνουν για πολλά χρόνια σε άνοια, ή σε σύγκριση με μερικούς καρκίνους. Η πρόταση να ενθαρρύνει η κυβέρνηση τη συζήτηση επ’ αυτού του ζητήματος μέσα στις οικογένειες, δεν αποτελεί ένα σχέδιο εξόντωσης των ηλικιωμένων αλλά ένα σχέδιο σεβασμού της αυτονομίας τους…”
Η ανοσία αγέλης του Μπόρις Τζόνσον και των συν αυτώ και η δήλωση του “συμπεριφορικού του κοινωνιολόγου” είναι βγαλμένες μέσα από τα βρώμικα σεντούκια, του μεσαιωνικού φρούριου και ναζιστικού νεκροθάλαμου, Sonnenstein-bei-Pirna.

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το