Γεμίσαμε πάλι ακραία καιρικά φαινόμενα. Μία ο Γηρυόνης, την άλλη ο Προκρούστης, την τρίτη ο… Πολύφημος! Με τούτο και με τ’ άλλο μετράνε οι φτωχοί τόνους λάσπης στη Χαλκιδική, στη Ρόδο, στην Θάσο, στα Ιόνια νησιά. Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Και μπορεί ο Μητσοτάκης να πήρε τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στην προσωπική του ευθύνη, γιατί το θέμα έχει τηλεθέαση και ακροαματικότητα, αλλά στην αντιμετώπιση του στρατηγού-χειμώνα δεν εμφανίστηκε ακόμα κανένας σωτήρας-Χρυσοχοίδης. Ο τελευταίος προτιμάει το σήριαλ κλέφτες και αστυνόμοι και όλη η κυβέρνηση αφήνει το θυμό των ρεμάτων στην ατομική ευθύνη των πολιτών. Γιατί, όπως ήδη επισημάναμε, η φύση είναι φύση. Ακραίος είναι ο καπιταλισμός και τα παράγωγά του. Όσο για την κλιματική αλλαγή -υπάρχει δεν υπάρχει- είναι ηλίου φαεινότερο ότι δε φτάνει ο Λάμπρος και η καλύβα του στην Πίνδο.

▲▼▲

Φαίνεται ότι ο ΟΤΕ θέλει να επικοινωνήσει με αριστερό κοινό. Γιατί πώς αλλιώς μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις ολοσέλιδες διαφημίσεις την Κυριακή 24 Νοέμβρη στις εφημερίδες Ριζοσπάστης και ΠΡΙΝ (σελ. 3 και 13 αντίστοιχα). Φαίνεται ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν ισχυρές διεισδύσεις στον αντικαπιταλιστικό κόσμο. Περιμένουμε και αντεπιχειρήματα· αν υπάρχουν.

▲▼▲

Στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο και γύρω από το Χίλτον (μπορεί και μέσα) αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ φύλαγαν μία καθαρά ιδιωτική επιχείρηση. Είπαμε να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα στο πλαίσιο της καμπάνιας «αγορά», αλλά το πράγμα έβγαζε μάτι. Ο Κ. Μητσοτάκης σβήνει τα σύνορα δημόσιου-ιδιωτικού και σκορπίζει την αστυνομία παντού. Για νάρθει ο χωροφύλακας κοντά στους πολίτες!

Νικηφόρος Ζερβός

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το