γράφει ο ωραίος αρουραίος

«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ»
επιστολή από ένα γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Ονομάζομαι Μιλτιάδης Κυανός, και σας έχω γράψει ξανά στο παρελθόν. Ελπίζω η ημετέρα επιστολή να σας βρίσκει υγιή και δυνατό, εσάς και την υπέρκομψη σύζυγόν σας, και όλη την οικογένειά σας μέχρ

ι του μακρινοτέρου ανηψιού. Θα ήθελα να σας συγχαρώ για πολλούς λόγους και δεν γνωρίζω από πού να πρωτοξεκινήσω. Πολλές οι επιτυχίες της κυβερνήσεώς μας!
Λαμβάνω το θάρρος να αναφερθώ σε ένα ζήτημα το οποίον θα μας απασχολήσει (πιθανώς σφόδρα) λίαν προσεχώς: αι Ευρωπαϊκαί κάλπαι. Φρονώ γαρ ότι είναι προτιμώτερο να είμαι χρήσιμος, παρά ευχάριστος.

α) Ατυχώς, από το ηρωικό 2004 του προκάτοχού σας κ. Καραμανλή του νεωτέρου, όστις συνέδεσε το όνομά του με τας επιτυχίας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο, και στη Γιουροβίζιον, οι έδρες μας στην Ευρωβουλή έχουν μειωθεί κατά τρεις, από 24 σε 21. Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη (ετυμολογικώς, «αυτή που έχει μεγάλα μάτια») στρέφει το βλέμμα της στο μειωμένο αυτό ελληνικό σύνολο. Αν στέλναμε π.χ. 96 ευρωβουλευτάς, όσους για παράδειγμα στέλνει η Γερμανία, θα ήταν ευκολότερο να κρύψουμε στο μεγαλύτερο αυτό σύνολο τυχόν αδυναμίες της πατρίδος μας, και τυχόν άτυχες στιγμές της παρατάξεώς μας.

β) Νομίζω ότι σπάσαμε κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ ως πολιτισμένο κράτος: (Και) το 2019 στείλαμε 21 εκπροσώπους μας εις τας Ευρώπας, 21 επίλεκτα στελέχη μας, προκειμένου να μας διαφημίσουν στη γηραιά ήπειρο, και να αποτελέσουν βιτρίνα μας και στήριγμά μας στην πολιτισμένη Δύση. Αντ’ αυτού, ένα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών, είναι αυτή τη στιγμή είτε υπόδικοι, είτε ήδη καταδικασμένοι και στη φυλακή, είτε εγκληματικά ένοχοι στα μάτια της κοινωνίας έστω και χωρίς τυπικές κατηγορίες σε βάρος τους. Κάποιοι πρόλαβαν και διελέγχθηκαν ποινικά, αλλά τη γλίτωσαν, διατελούντες όχι πειστικά αθωωμένοι. Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες, καλύπτουμε όλο το φάσμα του ποινικού δικαίου, από τα μικρότερα πλημμελήματα μέχρι τα σοβαρότερα κακουργήματα. Ανάμεσα στους 21 ευρωβουλευτάς μας, χαρακτηριστικώς αναφέρω:
Τον Ιωάννη Λαγό (εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή, τώρα είναι ανεξάρτητος), όστις καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και 8 μήνες φυλακή για τη συμμετοχή του στη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Το αστείο είναι ότι διατηρεί ακόμη την ιδιότητα του ευρωβουλευτή. Πώς γίνεται αυτό, δεν ξέρω να σας ειπώ, αλλά η υπηρέτηση ενός οποιουδήποτε λειτουργήματος από τη φυλακή, υποθέτω, ταπεινώνει την εικόνα του λειτουργήματος. Πάντως πληρώνεται κανονικά.
Την Εύα Καϊλή (εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι ανεξάρτητη), την οποία μάλιστα κάμαμε και αντιπρόεδρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Περιβόητη για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο Qatar-gate, πιάστηκε από τις Βελγικές αστυνομικές αρχές μαζί με τον πατέρα της με περίπου 800.000 ευρώ στα χέρια. Φυλακίστηκε, έχασε την αντιπροεδρία, αλλά επανήλθε στη θέση της ευρωβουλευτού σαν να μη συνέβη τίποτα. Παίρνει, όπως και όλοι οι ευρωβουλευτές 7.300 ευρώ καθαρά κάθε μήνα. Δεν υπολογίζουμε εδώ όλα τα ευρωβουλευτικά επιδόματα και τις λοιπές δίκαιες ενισχύσεις.
Τον Αλέξη Γεωργούλη (εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα είναι ανεξάρτητος), σε βάρος του οποίου εκκρεμεί από τον Απρίλιο του 2023 καταγγελία για βιασμό και κακοποίηση. Τον βάλανε και αυτόν στο μάτι οι Βελγικές Αρχές, που λύσαξαν να βγάλουν άχρηστους τους δικούς μας χιλιάδες αστυνομικούς. Η υπόθεσή του εκκρεμεί. Τώρα ο Γεωργούλης μάλιστα δηλώνει ότι θα ήθελε να πάει και σε μια δεύτερη ευρωθητεία. Μάλλον θέλει να ομοιάσει στον Δημήτρη Παπαδημούλη (εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ευρω-εκπροσωπεί τη Νέα Αριστερά) που από το 2014 έχει κάνει δεύτερο σπίτι του την Ευρωβουλή, ενώ η αριστερή εικόνα του δεν επηρεάστηκε πάρα πολύ από την αποκάλυψη ότι έχει στην κατοχή του μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων, τα οποία ενοικίαζε μέσω σχετικών προγραμμάτων ΜΚΟ σε μετανάστες.
Τη δική μας Μαρία Σπυράκη (εξελέγη, μπήκε στον πάγο, και παραμένει ΝΔ), η οποία ευτυχώς πρόλαβε, διώχθηκε ποινικά, μπήκε στον πάγο από εσάς, και τελικώς αθωώθηκε από την κατηγορία για υπεξαίρεση χρημάτων. Για την ακρίβεια, δεν αθωώθηκε, αλλά η κατηγορία «αρχειοθετήθηκε» όταν έδωσε πίσω τα υπεξαιρεμένα. Κατηγορήθηκε απλώς για ένα ψωροεπίδομα συνεργάτιδός της, το οποίο βέβαια έπαιρνε η ίδια η ευρωβουλευτής, και όχι η διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός της. Οι υποψίες για απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. έπεσαν στο κενό, ολίγον τι όμως έπεσε και η εικόνα της παρατάξεώς μας.
Δεν βάζω διόλου στον λογαριασμό τον εθνικό μας ήρωα Θεόδωρο Ζαγοράκη (εξελέγη, διεγράφη και επανήλθε στη ΝΔ, τον θέλει το ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες ευρωκάλπες), ο οποίος δεν έκανε δα κανένα έγκλημα, αλλά εσείς ο ίδιος κρίνατε σκόπιμη τη διαγραφή του από την ευρωομάδα μας, διότι έβαλε τον ΠΑΟΚ πάνω από την παράταξή μας, και στη συνέχεια εκβίασε με την ανεξαρτητοποίησή του αν ο δικέφαλος του βορρά έπεφτε κατηγορία στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Εθνικός ήρως γαρ, ελέω ευρωπαϊκού τίτλου, αλλά και αυτός ολίγον ζημίωσε την εικόνα μας στο εξωτερικό. Προσωπικώς θεωρώ ότι καλώς κάματε και τον διαγράψατε, και αυτόν, και τον Γεώργιο Κύρτσο (εξελέγη με την ΝΔ, και διεγράφη ανεπιστρεπτί), δια τας απαράδεκτες αναρτήσεις του ενάντια στην κυβέρνησή μας. Εξάλλου, καθότι επίκειται δίωξη σε βάρος του για χρέη μισού εκατομμυρίου ευρώ προς το Δημόσιο, είναι καλύτερο η άρση της ασυλίας του και οι διάδοχες ενέργειες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, να μη τον βρουν στους κόλπους της παρατάξεώς μας.
Γενικώς την εικόνα μας τη ζημιώνουν άπαντες, ακόμη και οι μη δικοί μας ευρωβουλευτές. Ο Νίκος Ανδρουλάκης (εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και παρέδωσε τη θέση του σε έναν ακόμη γόνο της γνωστής οικογένειας, τον Νίκο Παπανδρέου), ευτυχώς παραιτήθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο του 2023. Υπήρξε η ζωντανή δυσφήμηση της παρατάξεώς μας σε όλη την Εσπερία, διότι διαλαλούσε ότι τον παρακολουθούσαμε παράνομα, και ότι είμαστε ολίγον τι δικτάτορες. Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, όποτε με ρωτούσαν οι συμπολίτες και ψηφοφόροι μας «γιατί παρακολουθούσαμε τον Ανδρουλάκη;», τους απαντούσα ότι η κυβέρνησή μας τους παρακολουθεί όλους, ακόμη και τους δικούς μας, πχ. τον υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, και το αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, για να μη δημιουργείται η αίσθησις της αδικίας ή της ανισότητας.

γ) Πρόσφατα, το κερασάκι στην τούρτα της κακής μας εικόνας στην Ευρώπη, το έβαλε η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ) με μια ατυχή ενέργειά της. Νομίζω δεν είναι κακό που αξιοποίησε τα ψηφιακά στοιχεία μερικών δεκάδων χιλιάδων υποψήφιων ψηφοφόρων, για να τους ανοίξει τα μάτια και να τους εξηγήσει τι πρέπει να ψηφίσουν. Το πρόβλημα είναι ότι στην αρχή είπε πως μάζεψε μόνη της τα στοιχεία αλωνίζοντας 5 χρόνια την Ευρώπη. Αυτό, δεν έβγαζε νόημα. Στη συνέχεια μάλιστα η ευρωβουλευτής (προ)κάλεσε εκείνους που αισθάνθηκαν παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, να την καταγγείλουν. Και αυτό ήταν ολίγον επικοινωνιακό και πολύ τυχοδιωκτικό. Τώρα έχουμε δεκάδες αγωγές σε βάρος μας, υποχρεώσατε εξέχοντα στελέχη μας στο υπουργείο Εσωτερικών να παραιτηθούν για την πρωτοβουλία τους να διοχετεύσουν δεδομένα ψηφοφόρων του εξωτερικού, και όλοι οι αναρχοκομμουνιστές έχουν να λένε για διάτρητο σύστημα της επιστολικής ψήφου, και για δήθεν εκκολαπτόμενη δυνατότητα της παρατάξεώς μας για νοθεία σε κάλπες ευρωπαϊκές και μη.

δ) Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στην τελευταία μας ευρωπαϊκή θητεία, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές κατατάσσονται άνετα τελευταίοι ανάμεσα στους συναδέλφους τους των 27 κρατών μελών, στις παρακολουθήσεις συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βέβαια, αφού κάποιοι διατελούν ευρωβουλευτές από τη φυλακή, τι να περιμένει κανείς… Όμως το πρόβλημα είναι ότι είτε με την παρουσία μας, είτε με την απουσία μας, ευρωβουλευταί μέλη ή μη της παρατάξεώς μας, συστηματικά δυσφημούμε τη χώρα. Μετά, για την κακή εικόνα μας στο εξωτερικό, μας φταίνε οι ουρές στα νοσοκομεία και οι κλειστοί δρόμοι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αφού στέλνουμε στην πηγή της δημοσιότητας όλο τον τηλεφωνικό κατάλογο των ανόμων και των ανομημάτων της πατρίδος μας, τι να περιμένουμε έπειτα;

Εκλαμπρότατε,
Κρούω τον μικρό κώδωνα κινδύνου για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Φοβούμαι γαρ. Ο τροχός έχει το ίδιον της περιστροφής.
Γνωρίζετε την βαθειά αγάπη μου προς το πρόσωπό σας, καθώς και τον σεβασμό μου προς την οικογένειά σας και τον πυρήνα της κυβέρνησής μας, τα οποία ταυτίζονται. Η αγωνία σας για το καλό της πατρίδος μας, και η ημετέρα αγωνία για την δική σας καλή υγεία και αντοχή, είναι έννοιες ισόποσες, αδιαμφισβήτητες, και απαράγραπτες. Να με συγχωρείτε για το όλο θάρρος μου.
Είμαι βέβαιος ότι τα ευρωπαϊκά ζητήματα και, κυρίως, την εικόνα μας στην Ευρώπη, τα έχετε υπόψιν σας, και θα μπορέσετε ακόμη και στο δύσκολο τούτο έργο να μας οδηγήσετε με ασφάλεια και επιτυχία να διέλθουμε ανάμεσα από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, όπως ακριβώς τα κατάφερε και ο μυθικός πολυμήχανος Οδυσσεύς.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Μακάρι ο Μεγαλοδύναμος να μας Δίνει μάτια, να βλέπουμε πόσα καλά έχετε κάνει για τον τόπο, και να τα αναγνωρίζουμε.

με απεριόριστη εκτίμηση,

Μιλτιάδης Κυανός,

γνήσιο τέκνο της γαλάζιας παρατάξεως

01-04-24

από το περιοδικό “Πορεία”, νέο τεύχος 58, που κυκλοφορεί

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το