ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19:00 ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ

Ø Καμία αποδοχή του εργασιακού μεσαίωνα-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Ø Καλούμε την ΟΛΜΕ να προκηρύξει άμεσα Απεργία-Καταδικάζουμε την τακτική της κωλυσιεργίας που τηρούν οι κυρίαρχες παρατάξεις του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού.

Ø Να μην περάσει το Αντιλαϊκό Σχέδιο Νόμου για το «Νέο Λύκειο»-Να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι στην εκπαίδευση.

Ø Καμία σύνδεση του σχολείου με τους νομούς της Αγοράς-Όχι στο βάρβαρο μέτρο της μαθητείας.

Ø Καμία «Αξιολόγηση»-Διαβάθμιση-Απόλυση-Σταθερή και Μόνιμη Δουλειά για όλους-Μισθούς στο ύψος των αναγκών μας-Κάτω η πολιτική της Πείνας που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στήριξη όλων των κόμματων του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων τους.

Ø Να κατοχυρωθούν οι δημοκρατικές ελευθέριες του συλλόγου διδασκόντων-καμία εφαρμογή του καθηκοντολόγιο-κάτω τα χεριά από τις συλλογικές κατακτήσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ… ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Συνάδελφοι, ακροδεξιοί και φασιστικοί κύκλοι «χτυπούν» ξανά τις πόρτες των σχολείων. Τα περιστατικά πληθαίνουν. Δάσκαλοι (Χανιά) απειλούνται για… την γιορτή του πολυτεχνείου! Σύλλογοι καταγγέλλονται (Χίος, Μυτιλήνη), επειδή «δέχονται» προσφυγόπουλα στις τάξεις. Καθηγητές (Βέροια) δέχονται διαδικτυακή επίθεση, με απειλές από γνωστούς άγνωστους ακόμα και για τη ζωή τους,, επειδή τολμούν να μιλούν ενάντια στο φασιστικό δηλητήριο, για την ειρήνη και τη δημοκρατία. Βρισκόμαστε μπροστά στο νέο ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο των «μαύρων» καταλήψεων που προβάλλουν ως αιτήματα «τη Μακεδονία», «τη θρησκεία», ή ακόμη και τον «Κατσίφα!».

Πίσω από αυτές τις αοριστίες (τι αλήθεια σημαίνει κατάληψη «για τη θρησκεία» ή «τη Μακεδονία»;) κρύβεται η ρητορική του αλυτρωτισμού και του εθνικιστικού μίσους, η ρητορική της Χρυσής Αυγής και άλλων σκοταδιστικών κύκλων. Οι δάσκαλοι μπροστά σε όσα συμβαίνουν δεν έχουν δικαίωμα ούτε να φοβηθούν, ούτε να αδρανήσουν. Έχουν χρέος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί, να σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, να «κλείσουν» τις πόρτες των σχολείων και να αποτρέψουν δράσεις που ενσταλάζουν το φασιστικό δηλητήριο στα μυαλά των μαθητών.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»… ΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πίσω από τις ιαχές του υπουργείου και των περιφερειακών διευθύνσεων για την «κανονικότητα» και τις «νέες σελίδες», η εικόνα της πραγματικής σχολικής ζωής είναι γνωστή στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι περικοπές σε τμήματα, ειδικότητες και τομείς στα ΕΠΑΛ, όπως χαρακτηριστικά συνέβη με το ΕΠΑΛ Μοιρών, διαμορφώνουν την «νέα» πολύ αρνητική πραγματικότητα. Παρά τους θούριους για τις «έγκαιρες» προσλήψεις είναι χιλιάδες τα κενά που υπάρχουν ακόμα σε όλους τους νομούς της χώρας. Ο νέος νόμος για το Λύκειο -με την παραπλανητική ταμπέλα της κατάργησης των εξετάσεων- έρχεται να διαμορφώσει ένα σχολείο ακόμα πιο αριστοκρατικό, ένα Λύκειο που θα απευθύνεται σε μια ελίτ και που θα είναι (πάγια επιδίωξη αυτή) πολύ «χαμηλότερου κόστους», δηλαδή με ακόμα λιγότερους εκπαιδευτικούς και με το υλικοτεχνική υποδομή και αναλώσιμα των οποίων η χρηματοδότηση θα αναζητείται… στους γονείς! Σοβαρές και επικίνδυνες οι αλλαγές και στο περιεχόμενο ισοπεδώνουν θεμελιώδεις μορφωτικές κατακτήσεις, εισάγοντας τη «νέα» αντίληψη «της βιωματικής γνώσης», όπως αποτυπώνεται στην ακραία αντιεπιστημονική και αντιδραστική θεώρηση της ιστορίας. Προϋπόθεση για την επιβολή όλων αυτών των «αλλαγών» είναι η επανεκκίνηση της «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ως εργαλείου ΑΠΟΛΎΣΕΩΝ, ιδεολογικής χειραγώγησης, πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών και σχολείων.

Το επίδικο της περιόδου για την εκπαίδευση και την εργασία δεν είναι άλλο από το ζήτημα των διορισμών. Η δεκαετής πολιτική των μηδενικών σχεδόν διορισμών, έχει αφήσει πίσω της δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά, αλλά και ένα στρατό συμβασιούχων εκπαιδευτικών που πλέον οι περισσότεροι μετρούν πάνω από δέκα έως δεκαπέντε χρόνια υπηρεσίας, .Αυτούς τους πολλαπλά χτυπημένους συναδέλφους εκβιάζει, κοροϊδεύει ή και ειρωνεύεται η δήθεν «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (τους ζητάει να της πουν ποιους να διορίσει!), όπως έκαναν και οι προκάτοχές της (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Σήμερα, ύψιστο αίτημα για την υπεράσπιση της εργασίας και του σχολείου αποτελεί η διεκδίκηση του μαζικού διορισμού των συναδέλφων αυτών και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μακριά από τις αυταπάτες των δικηγορικών γραφείων, των αγωγών και των δικαστηρίων, το ζήτημα των διορισμών, όπως και των δώρων και των επιδομάτων που χάθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, θα κριθεί από τους αποφασιστικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-Δ.Ν.Τ.

Προεκλογικές «παροχές»… και πανηγυρισμοί για «εξόδους»

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προβάλλει το παραμύθι της εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, αλλά ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλά το μέγεθος αυτής της απάτης. Η επιτροπεία και οι χιλιάδες μνημονιακοί νόμοι παραμένουν και τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής κάθε μέρα πιέζουν όλο και περισσότερο τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που ασφυκτιούν κάτω από την τεράστια ανεργία, τους μισθούς πείνας, την φοροληστεία και την κατεδάφιση του λεγόμενου κοινωνικού κράτους. Τα αιματηρά πλεονάσματα που βγήκαν από το στύψιμο του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μπορούν να εγγυηθούν νέα… ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους τοκογλύφους και νέα… ακόμα μεγαλύτερα δεινά για τους εργαζόμενους. Και κανένα δικαίωμα δεν έχουν αυτοί που έχουν δεσμεύσει τη χώρα με τέτοια πλεονάσματα και ρήτρες μέχρι το 2060(!), να πανηγυρίζουν για δήθεν εξόδους από τα μνημόνια.

Το γνωστό προεκλογικό σκηνικό της ασύστολης δημαγωγίας έχει στηθεί από την κυβέρνηση που παρουσιάζει ως προεκλογική παροχή την… «μη περικοπή των συντάξεων»! και διακηρύσσει «χιλιάδες διορισμούς»… το 2020…, παίζοντας ειρωνικά με την αγωνία των χιλιάδων συμβασιούχων και του κόσμου της ανεργίας. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι όσα προεκλογικά παραμύθια και αν ακουστούν την επαύριο των εκλογών οι ξένοι δυνάστες, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι, αλλά και η ντόπια ολιγαρχία όποια κυβέρνηση κι αν βγει θα συνεχίσουν την ίδια ακριβώς πολιτική. της αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος και της κατεδάφισης των δικαιωμάτων μας.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συγκεντρώνεται ένας τεράστιος αριθμός πολεμικών πλοίων, όπλων και στρατών.Αναδεικνύεται σε επίκεντρο της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών (HΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ) και αναπόφευκτα μετατρέπεται σε μια μεγάλη εστία έντασης και πιθανών πολεμικών συγκρούσεων. Για την υπηρέτηση των στόχων τους οι ιμπεριαλιστές αναμοχλεύουν εθνικιστικά και ρατσιστικά μίση και προάγουν τις ακροδεξιές δυνάμεις και την εθνικιστική ρητορική τους. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, προσφέροντας γη και ύδωρ στον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, βαθαίνοντας την εξάρτηση και μετατρέποντας τη χώρα σε προγεφύρωμα των αμερικάνικων συμφερόντων και της στρατιωτικής τους ισχύος, όχι απλά δεν εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα, όπως ισχυρίζεται, αλλά εκθέτει το λαό και την ειρήνη στην περιοχή σε νέους πολύ μεγάλους κινδύνους.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Να αντισταθούμε σε κάθε πράξη, δράση ή προσπάθεια επιβολής φασιστικών αντιλήψεων στη ζωή του δημόσιου σχολείου.

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το