ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (Τετάρτη 8 Ιούλη) η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν , κατά βάση, τα εκπαιδευτικά σωματεία, η Ε.ΛΜ.Ε Ηρακλείου  και οι ΣΕΠΕ, καθώς και κάποια  σωματεία του ιδιωτικού τομέα, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι.

Της Συγκέντρωσης προηγήθηκε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, με απόφαση   της Ε.ΛΜ.Ε  και του  ΣΕΠΕ «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, και στην οποία συμμετείχαμε ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, καταδικάζοντας τη βαναυσότητα του νομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ , επιδιώκοντας να μετατρέψει σε «ιδιώνυμο αδίκημα» κάθε μορφή συλλογικής πάλης και να ποινικοποιήσει τις λαϊκές αντιστάσεις.

 Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ συμμετείχε στη συγκέντρωση  της ΑΔΕΔΥ, με δικό της πανό καταδίκης του φασιστικού νομοθετικού μέτρου  της φίμωσης του λαϊκού κινήματος και της ποινικοποίησης των αγώνων.

Τοποθετήθηκε στη συγκέντρωση και με τις παρεμβάσεις της έδωσε βαρύτητα στην αναγκαιότητα της  μαζικής καταγγελίας των αντιδραστικών μέτρων που στοχοποιούν τους διοργανωτές των αγώνων, ποινικοποιούν τη δράση τους και εκφοβίζουν κάθε δημοκράτη με ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα..

Η μαζικότητα στη σημερινή συγκέντρωση ήταν περιορισμένη, όμως πραγματοποιήθηκε μια ειρηνική πορεία, στην οποία συμμετείχαν τα προαναφερόμενα σωματεία και πολλές συλλογικότητες.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την Πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε σε αυτήν, με την πρόσκληση για την αυριανή (Πέμπτη 9 Ιούλη) Συγκέντρωση στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ και ώρα 7μμ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το