ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Υποψήφιοι στις εκλογές για την ανάδειξη

αντιπροσώπων στο  Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Γαλάνης Νίκος                  ΠΕ04            2ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Δρούλου Μαρία                 ΠΕ01            5ο ΕΠΑΛ  αναπληρώτρια

Ζαχαράκη Μαρίνα             ΠΕ88.04       ΕΝΕΕΓΥΛ  αναπληρώτρια

Θάνος Δημήτρης               ΠΕ04            1ο ΓΕΛ  αναπληρωτής

Κοκκινάκης Κώστας         ΠΕ19            8ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Μανωλακάκη Μαρία         ΠΕ18-33       2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου

Μπουλή Αναστασία          ΠΕ02            ΓΕΛ Γαζίου

   Μωυσίδου Παρθένα          ΠΕ03           5ο ΓΕΛ  αναπληρώτρια

Παπαδάκη Ζαμπία            ΠΕ02            2ο ΓΕΛ Ηρακλείου

Παπαδάκη Στέλλα             ΠΕ10            9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Παπαδάκης Γιώργος        ΠΕ04            4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Πετράκης Βασίλης            ΠΕ04            Γυμνάσιο Γουβών

Ρουμελιωτάκη Ελένη        ΠΕ08            Καλλιτεχνικό Σχολείο

Σκλάβου Λίζα                    ΠΕ02            Μουσικό Σχολείο

Σπαχή Αρετή                     ΠΕ02            1ο ΓΕΛ Ηρακλείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε

την ΠΕΜΠΤΗ 12/12 ΣΤΟ 3Ο ΓΕΛ

·         ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

·         ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

·         ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-«ΘΕΣΜΩΝ».

Μνημόνια, τρομοκρατία, καταστολή, ένταση της εξάρτησης

και της υποτέλειας και νέοι πολεμικοί κίνδυνοι. Αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ.

Η υπουργός παιδείας Κεραμέως στο μήνυμα για την 28η δε μπόρεσε να πει μια λέξη ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, η Μιχαηλίδου, που θεωρεί την αριστερά «ψυχική νόσο», στην ίδια επέτειο θεώρησε ότι τιμάται ο εθελοντισμός(!). Ο Βορίδης για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ δήλωσε ότι «το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», ενώ ο ΥΠΕΘΑ Παναγιωτόπουλος διαβεβαιώνει ότι «ο ελληνικός στρατός θα ματώσει ξανά στο πλευρό των ΗΠΑ». Και η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πιο αντιπροσωπευτικές δηλώσεις από αυτές για το πραγματικό περιεχόμενο της «μεταρρυθμιστικής δυναμικής» της ΝΔ.

Συνεχίζοντας και εντείνοντας την ίδια βάρβαρη πολιτική, βρίσκοντας το χαλί των μνημονίων στρωμένο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έρχεται να κηρύξει μια ιδεολογική επίθεση ενάντια στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα, να στοχεύσει τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα με ένα πογκρόμ βίας και καταστολής και να βαθύνει ακόμα περισσότερο την πολιτική της εξάρτησης και πρόσδεσης στο αμερικάνικο άρμα.Το περιεχόμενο της «ανάπτυξης για όλους» της ΝΔ αποτυπώνεται ολοκάθαρα στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε το προηγούμενο διάστημα. Το ελκυστικό περιβάλλον για τους επενδυτές είναι αυτό που τους απαλλάσσει από φόρους και περιορισμούς, που δεν έχει συλλογικές συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα, ούτε δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια. Οι «επενδυτικές ευκαιρίες» που διαφημίζουν οι τελάληδες της ΝΔ βρίσκονται στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και στην άνευ όρων εκμετάλλευση του λαού και του τόπου.

Η «ανάπτυξη» τους, την ίδια στιγμή που τα δίνει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού προβλέπει νέους φόρους, περικοπές συντάξεων και μια νέα βαθιά τομή στο ασφαλιστικό, με στόχο τη διάλυση της δημόσιας ασφάλισης και την άλωση των αποθεματικών των ταμείων από ιδιώτες… «επενδυτές». Για τις εργασιακές σχέσεις, η κατάργηση της μονιμότητας που ανακοίνωσε -περιχαρής- ο Χατζηδάκης για τη ΔΕΗ, αποτελεί τεράστιας σημασίας ζήτημα για όλους τους εργαζόμενους και ισχυρό τροχιοδεικτικό για το μέλλον και των υπόλοιπων κλάδων. Τα πλατιά λαϊκά στρώματα ασφυκτιούν κάτω από την τεράστια ανεργία και τη νέα φτώχεια. Τα πλεονάσματα που βγήκαν από το στύψιμο του ελληνικού λαού και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (και που προβλέπονται μέχρι το 2060!) είναι ένας δείκτης που υ μπορεί να υποσχεθεί μόνο νέα… ακόμα μεγαλύτερα κέρδη για τους τοκογλύφους και νέα… ακόμα μεγαλύτερα δεινά για τους εργαζόμενους. Καμία έξοδο από τα μνημόνια δε μπορούν να τάζουν οι εισηγητές των… μνημονίων.

ü  Χτύπημα στα σωματεία, τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα

Στο ίδιο νομοσχέδιο, όχι τυχαία, περιέχεται το μητρώο των συνδικαλιστικών οργανώσεων και η ηλεκτρονική ψηφοφορία, με στόχο την υπονόμευση των συνελεύσεων, το χτύπημα της απεργίας και- κυρίως- τον πλήρη έλεγχο των σωματείων και των μελών τους από τους εργοδότες και τη διοίκηση. Ακόμη κι αν στους καιρούς που διανύουμε το συνδικαλιστικό κίνημα εμφανίζεται αδύναμο, οι κυρίαρχοι, γνωρίζοντας καλά τη δύναμη που μπορεί αυτό να έχει, επιχειρούν ένα πρωτόγνωρο για τα μεταπολιτευτικά χρόνια χτύπημα στη λειτουργία και την ύπαρξη των σωματείων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε μια αχαλίνωτη επιβολή της αστυνομοκρατίας, με την κατάργηση του ασύλου και την είσοδο των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, με στόχο να χτυπήσουν τους… φοιτητές. Μια ζοφερή εικόνα επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» επιχειρούν να επιβάλλουν στην κοινωνία, με τις εφόδους, τις συλλήψεις και το ξύλο (που αγαπά ο ακροδεξιός Βορίδης) να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Στόχος: να επιβάλουν στην κοινωνία σιγή νεκροταφείου, ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα την πολιτική που εκχωρεί το λαό και τον τόπο στα συμφέροντα των ξένων δυναστών.

ü  Επικίνδυνη πρόσδεση στο στρατιωτικό άρμα των ΗΠΑ και ακροδεξιές ρητορείες.

Αποτέλεσμα
        εικόνας για πορεία πολυτεχνείου 2019

Η δήλωση του ΥΠΕΘΑ, ότι ο ελληνικός στρατός θα ματώσει στο πλευρό των ΗΠΑ, αφενός αποτελεί ύβρη για ένα λαό που έχει ματώσει στον αγώνα ενάντια στα σχέδια και τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στη χώρα του, αφετέρου δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των ξένων πατρώνων της. Σε μία εύφλεκτη περιοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ (με τη συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κλπ,) προσφέροντας νέες βάσεις στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, βαθαίνοντας την εξάρτηση και μετατρέποντας τη χώρα σε προγεφύρωμα των αμερικάνικών-Νατοϊκών συμφερόντων, όχι απλά δεν εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα, όπως ισχυρίζεται, αλλά εκθέτει το λαό και την ειρήνη στην περιοχή σε πολύ μεγάλους κινδύνους. Την ίδια στιγμή, με ακροδεξιά ρητορεία, η ΝΔ γίνεται κήρυκας του φόβου και τους μίσους, ενισχύοντας τα ρεύματα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Στα πλαίσια των συμφωνιών της ΕΕ, ακολουθεί μια βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική στο προσφυγικό, στοχοποιεί τους κατατρεγμένους του πλανήτη, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των πολέμων, δίνοντας τροφή στην ανάδυση φασιστικών ιδεών.Όμως ο ελληνικός λαός έχει πείρα από τον «νόμο», την «τάξη» και την υποτέλεια της ιστορικής παράταξης της ελληνικήςΔεξιάς.Ετσι- παρά το κλίμα τρομοκρατίας- με τη μαζική (τη μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας) συμμετοχή του στις πορείες του Πολυτεχνείου, διατράνωσε την αντίθεση του στην αστυνομοκρατία και την καταστολή, διαδήλωσε ξανά ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Εκπαίδευση-Νέοι Νόμοι με το ίδιο παλιό περιεχόμενο

Συνάδελφοι, ο εκπαιδευτικός κόσμος βρίσκεται για μια ακόμη φορά εν αναμονή νέων νόμων! Όποιες κΙ αν είναι οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσουν, είναι βέβαιο ότι το περιεχόμενο τους θα εντάσσεται στις επιδιώξεις και τους στόχους της πολιτικής που όλα τα κόμματα (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) έχουν συνυπογράψει και στα πλαίσια των μνημονιακών συμφωνιών. Είναι βέβαιο ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η αξιολόγησημε στόχο την κατηγοριοποίηση και την χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, όπως και την κατηγοριοποίηση -υπό τους εύηχους τίτλους της «αυτονομίας»- των σχολικών μονάδων.Η κυβέρνηση της ΝΔ, «τρώγοντας από τα έτοιμα», εφαρμόζει το νόμο Γαβρόγλου για το λύκειο, διαμορφώνοντας ένα σχολείο εξεταστικών μαραθωνίων και φροτνιστηριοποίησης, αφυδατωμένο από τα μαθήματα γενικής παιδείας, ενώ σχεδιάζει την εφαρμογή της βάσης του 10 και την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων και των πρόσθετων εξετάσεων.Τα μέτρα αυτά θα το κάνουν προσβάσιμο σε ακόμα λιγότερους μαθητές. Στα ΕΠΑΛ των συγχωνεύσεων και των περικοπών, συνεχίζει με την εξάπλωση της «μαθητείας», με την οποία η νεολαία προσφέρεται ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό.Γενική κατεύθυνση αποτελεί η αποδόμηση της γνώσης και της κριτικής σκέψης, προς όφελος της δεξιότητας και της πληροφορίας, η ένταση των εξεταστικών φραγμών, η αυτονομία-αυτοχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων με διευθυντές μάνατζερ και οι «νέοι» χωρίς μόνιμες εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα εκπαιδευτικοί.

Αναπληρωτές- Ένας στρατός συμβασιούχων στη μέγγενη των εκβιασμών.

Ενώ οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών υπέγραφαν και υπογράφουν τα μνημόνια και ψηφίζουν την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, δε σταματούν να ανεμίζουν τα χαρτιά των διορισμών. Εκβιάζονουν έτσι και κρατούν σε διαρκή ομηρία δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές,οι περισσότεροι από τους οποίους μετράνε πλέον πάνω από δέκα χρόνια επισφαλούς εργασιακής σχέσης.

Αποτέλεσμα
        εικόνας για Αναπληρωτές

Ακόμη και στην Ειδική Αγωγή, που κάθε Σεπτέμβρη βρίσκεται στον αέρα, οι ελάχιστες– σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες- προσλήψεις αποτελούν υποσχέσεις και δεσμεύσεις που διαρκώς… αναβάλλονται.Το «προσοντολόγιο»η επιτομή του νεοφιλελευθερισμού στη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποιεί πλήρως τις επιδιώξεις της ΝΔ.Ετσι, με βάση αυτό, κατάρτισε τους νέους πίνακες αναπληρωτών. Πετώντας την προϋπηρεσία στα αζήτητα, καθιστά το δικαίωμα στην αναπλήρωση ένα αέναο και ακριβοπληρωμένο κυνήγι τίτλων, μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς από συναδέλφους σε «μονομάχους» στην αρέναΠρόκειται, στην πραγματικότητα, για το περιεχόμενο και την εφαρμογή της αξιολόγησης στον κόσμο της αναπλήρωσης, .με στόχο να εισαχθεί και στους μόνιμους, των οποίων ο αριθμός διαρκώς συρρικνώνεται, λόγω της αδιοριστίας.

Το ζήτημα της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων είναι το πλέον σημαντικό πρόβλημα, με το οποίο θα αναμετρηθούν οι εκπαιδευτικοί το επόμενο διάστημα. Η διεκδίκηση της μονιμοποίησης όλων των αναπληρωτών συνδέεται άμεσα με την υπεράσπιση των εργασιακών σχέσεων των και μοναδική εγγύηση νίκης αποτελούν οι αγώνες μας, μακριά από κάθε διχαστική-συντεχνιακή λογική, κόντρα στις αυταπάτες των προσφυγών και των δικαστικών εδρών.

Οικονομική καθίζηση και επαγγελματική εξουθένωση.

Ο μισθός των εκπαιδευτικών που μειώθηκε κατά 40% περίπου στα μνημονιακά χρόνια παραμένει καθηλωμένος στα ίδια επίπεδα και μαζί με αυτόν παραμένει και η αύξηση του ωραρίου. Οι κακοπληρωμένοι εκπαιδευτικοί, εξουθενωμένοι εργάζονται, σε πολλές περιπτώσεις, σε 3 και 4 σχολεία, περιμένοντας πια το 67ο έτος για την συνταξιοδότηση. Οι αυταρχικές συμπεριφορές και οι αυθαιρεσίες διευθυντών και διοίκησης συνεχώς πληθαίνουν, δημιουργώντας ένα, όλο και πιο πιεστικό, αντιδημοκρατικό εργασιακό περιβάλλον.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Όλοι στα σωματεία! Οργάνωση-Αντίσταση-Αγώνας

Είναι βέβαιο ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αντιμέτωπο με την πιο βαθιά κρίση του. Τα όσα συμβαίνουν στη ΓΣΕΕ και τις ομοσπονδίες, με διαφορετικό βαθμό ευθύνης, να βαραίνουν όλες τις παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, ΣΥΝ). Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στις παρατάξεις του νυν και πρώην κυβερνητικού συνδικαλισμού(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.Ε.Κή ΠΑΣΚ) που μαζί με τους δήθεν «αχρωμάτιστους «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ» απέχουν από τους αγώνες, ενώ βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή επίθεση, στηρίζοντας τα πιο αντιδραστικά μέτρα, όπως είναι η Αξιολόγηση, το προσοντολόγιο, ο διάλογος της απάτης και όλα τα μνημονιακά μέτρα διάλυσης των κατακτήσεων και δικαιωμάτων μας, λειτουργώντας ως συνδ. στυλοβάτες των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.. Αξιοσημείωτη είναι μάλιστα η απουσία της ΠΕΚ ή ΠΑΣΚ και της παράταξης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» ακόμη και από τη συγκέντρωση τιμής του Πολυτεχνείου((!), σε μια περίοδο κατάργησης του ασύλου και εισβολής των ΜΑΤ στις πανεπιστημιακές σχολές(!).Στην ίδια ρότα η ΔΑΚΕ, η επονομαζόμενη για λόγους παραπλάνησης «Ανεξάρτητη Κίνηση», μπορεί να μη μετείχε φέτος στο ΔΣ, ωστόσο η παρουσία της όλα τα προηγούμενα χρόνια έδειξε ότι είναι συνδ. φρουρός της αντιλαϊκής λαίλαπας της ΝΔ, προασπίζοντας ακόμη και τη λειτουργία της Βάσης της του θανάτου στη Σούδα..

Από την άλλη μεριά, στεκόμαστε απέναντι στις διχαστικές λογικές,όπως είναι αυτές του ΠΑΜΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣγιατί διασπούν την τόσο αναγκαία σήμερα ενότητα του μαζικού κινήματος, με όρους δήθεν «ταξικής καθαρότητας».Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ υιοθετεί το «αναλογικό προεδρείο», δηλ ψηφίζει και ψηφίζεται στους θώκους του προεδρείου από τις κυβερνητικές παρατάξεις της υποταγής, τις οποίες…κατά τα άλλα καταγγέλλει(!).Πρόκειται για συνδικαλιστική αντίληψη και πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τη διαλεκτική αρχή της ενότητας στο σωματείο και της αντίθεσης απέναντι στη συνδ γραμμή της υποταγής Για αυτό το λόγο οδηγεί στη διάσπαση, χαρακτηρίζεται από διγλωσσία και συνεπάγεται την άρνηση της ψήφισης ακόμη και θέσεων θεμελιώδους σημασίας(πχ ψήφισμα προάσπισης των σωματείων που καταθέσαμε), επειδή δεν είναι οι δικές της …

Η Αριστερή Παρέμβαση –Συσπείρωση υιοθετεί μεν την επαναστατική ρητορική, είναι όμως αγκυλωμένη στη λογική των «μεταβατικών προγραμμάτων», που παραπέμπουν στη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση ταυ συστήματος και στην «παναριστερά», σε μια αντίληψη δηλ που εξάγνισε στο αρχικό στάδιο «την κυβερνώσα αριστερά» και οδήγησε την παράταξη αυτή. τα προηγούμενα χρόνια. στην υιοθέτηση του «αναλογικού προεδρείου» Λόγω αυτών των θέσεών της, αρνείται την καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής της ιμπεριαλιστικής υποτέλειας που ευθύνεται για τη μνημονική λαίλαπα.

Η στάση μας στο ΔΣ

Σχετικά με τη συγκρότηση του προεδρείου της ΕΛΜΕ, τονίσαμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ανέδειξε αντιλαϊκούς συσχετισμούς στο ΔΣ, απέναντι στους οποίους η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ως συνεπής αριστερή παράταξη- θα υπερασπιστεί τα λαϊκά συμφέροντα, επιλέγοντας τη θέση του μέλους. Καταδικάσαμε και πάλι τη λογική «του αναλογικού προεδρείου» που μοιράζει τα αξιώματα, με βάση τις ψήφους(!) και όχι με κριτήριο τη σύγκλιση των συνδ. θέσεων για αντίσταση στην αντιλαϊκή επίθεση, λογική με την οποία συμφωνούν οι παρατάξεις της υποταγής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΕΚ η ΠΑΣΚ και «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ», αλλά και το… αριστερό ΠΑΜΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ(!), που συγκατοίκησε στο προεδρείο με τις παρατάξεις που καταγγέλλει ως κυβερνητικές, παίρνοντας τη θέση του αντιπροέδρου. Αυτή η λογιστική αντίληψη που έχει ως κριτήριο της το άθροισμα των ψήφων είναι πολιτική συνδιαχείρισης που απονεκρώνει το σωματείο, όπως έδειξε και η λειτουργία του προεδρείου την περυσινή χρονιά. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι ότι πολύ συχνά τα μέλη του προεδρείου και οι παρατάξεις που το στήριξαν απουσίαζαν από τις διεκδικήσεις και τη συλλογική πάλη του σωματείου που… εκπροσωπούν, είτε επειδή δεν πίστευαν σε αυτές (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-Π.ΕΚ ή ΠΑΣΚ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ), είτε επειδή δεν γίνονταν κάτω από την ομπρέλα της παράταξης τους (ΠΑΜΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ). Ιδιαίτερη στιγμή μάλιστα αποτέλεσε ο αγώνας ενάντια στο προσοντολόγιο, τον οποίο οι παρατάξεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΕΚ ή ΠΑΣΚ-«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΠΟΡΣΤΑ», με τη πολιτική και τη στάση τους, υπονόμευαν. Παρ/λα το ΠΑΜΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ενώ διατυμπάνιζε ότι ήταν η «μόνη» δύναμη που αγωνιζόταν για το διορισμό όλων των συμβασιούχων, οι βουλευτές του από τα έδρανα της βουλής διεκδικούσαν το διορισμό όσων (ΑΣΕΠ) δικαιώθηκαν δικαστικά!

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, και τη χρονιά που πέρασε όχι μόνο κατέθεσε προτάσεις ανάπτυξης της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης, αλλά και συμμετείχε, με όλες τις δυνάμεις της, σε κέθε μορφής κινητοποίηση, αξιοποιώντας όλα τα συλλογικά μέσα (Γ.Σ, επισκέψεις στους συλλόγους, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, συνεντεύξεις τύπου, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ). Εδωσε τη μάχη της προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων: του διορισμού μονίμων, των μαζικών προσλήψεων των αναπληρωτών, των δημοκρατικών κατακτήσεων των συλλόγων, της προάσπισης των σωματείων από την ποινικοποίηση κλπ. Καταδίκασε την ιμπεριαλιστική θηριωδία και την επέμβαση στη Συρία, καταθέτοντας ψήφισμα που έγινε θέση του σωματείου,την αντιμεταναστευτική πολιτική, την καταστολή και την ποινικοποίηση του λαϊκού κινήματος. Κατέθεσε ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. για τη συγκέντρωση της τιμής και μνήμης της παλλαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσφέροντας όλες τις δυνάμεις της για τη διοργάνωση και τη μαζικότητα της συγκέντρωσης. Υποστήριξε και υποστηρίζει τους μαθητικούς αγώνες ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στέκεται δίπλα στο γονεϊκό κίνημα, επιδιώκοντας τη συγκρότηση Μετώπου της Παιδείας.

Διεκδικούμε:

·        Κάτω τα χέρια από τα σωματεία- Κατάργηση του αντισυνδικαλιστικού νόμου

·        Μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών

·        Κατάργηση του “προσοντολόγιου”, του νόμου για το «νέο λύκειο» και όλου του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου.

·        Εξίσωση των δικαιωμάτων των μονίμων και των αναπληρωτών

·        Όχι σε κάθε είδους Αξιολόγηση – Αυτοαξιολόγηση

·        Μείωση των μαθητών ανά τμήμα-Επαναφορά ωραρίου

·        Επανακατάκτηση όλων των κατακτήσεων (οικονομικών-εργασιακών-κοινωνικο-ασφαλιστικών) που σάρωσε η μνημονική καταιγίδα.

Αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας

της καταστολής και της υποτέλειας

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 Στηρίξτε-ψηφίστε

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το