Κάτι περισσότερο από ένας μήνας έχει μεσολαβήσει από την επανέκδοση της «Μακεδονίας» και ήδη η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας μετρά δύο απολύσεις – ο ένας από τους απολυμένους μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ!

Γιατί αυτό; Όπως οι απολυμένοι εργαζόμενοι αναφέρουν, οι απολύσεις τους, πριν ακόμα «ζεστάνουν» τις νέες θέσεις εργασίας στην επανεκδοθείσα αστική εφημερίδα, ήρθαν ως αποτέλεσμα της διεκδίκησης του αυτονόητου. Της λογικής επιθυμίας να υπογράψουν σύμβαση 18 και 15 χρόνων αντίστοιχα όπως άλλωστε είχαν υπηρετήσει.

Άλλαι όμως αι βουλαί… απαιτήσεις της ιδιοκτησίας που ζητούσε να υπογραφεί σύμβαση 9 χρόνων!

Δεν πέφτουμε βέβαια από τα σύννεφα ούτε ασφαλώς πρόκειται για τους πρώτους ή τους μοναδικούς εργαζόμενους που βιώνουν πάνω τους τον εργασιακό μεσαίωνα, νιώθουν τις αντεργατικές θηλιές να τους πνίγουν, βλέπουν να χάνονται κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών, οδηγούνται στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία. Τα «υπογράφεις ή απολύεσαι» είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση στις μνημονιακές περιόδους αλλά και στις «μεταμνημονιακές» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξήγγειλλε την άφιξή τους. Οι εργαζόμενοι, στα εργατολαϊκά στρώματα, θα πρέπει να δώσουν σκληρούς αγώνες για το σταμάτημα της επίθεσης ενάντιά τους, την επανακατάκτηση όλων όσων τους έχουν αφαιρεθεί. Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος γι’ αυτούς.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το