Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο εκπαιδευτικός Γιάννης Μαρκάκης, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο νησί της Ρόδου από την κοινωνική και συνδικαλιστική του δράση. 

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη ΣΕΛΕΤΕ και υπηρέτησε στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου για αρκετά χρόνια και τα τελευταία χρόνια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ρόδου.

«Ο Γιάννης θα είναι δίπλα μας στα συλλαλητήρια και στις απεργίες, στους αγώνες που έρχονται. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Ο Γιάννης Μαρκάκης πάντα παρών στους αγώνες του κλάδου, με ιδιαίτερη φροντίδα για τη νέα γενιά. Ήταν σεμνός δάσκαλος, αγαπητός στους μαθητές του μέσα και έξω από την τάξη αλλά και από τους συναδέλφους του .

Το τελευταίο διάστημα έδωσε παλικαρίσια μάχη, όπως ήξερε πάντα να δίνει, με τα σοβαρά προβλήματα υγείας του.

Ψήφισμα για τον θάνατό του, εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Α’ Περιφέρειας Δωδεκανήσου, μέλος της οποίας ήταν και ο ίδιος.

Ψήφισμα Α’ ΕΛΜΕ

Με ανείπωτη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του εκλεκτού και  αγαπητού συναδέλφου  Μαρκάκη Ιωάννη

Ένας  εξαιρετικός εκπαιδευτικός, ένας ενεργός και σκεπτόμενος πολίτης!

Το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Ένωσης  Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης της Α  Δωδεκανήσου, ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

1.      Να εκφράσει εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών  τα  θερμά συλλυπητήριά στην οικογένεια του συναδέλφου.

2.       Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου να παραστεί στην πολιτική κηδεία   που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο   του  ιερού ναού του Ταξιάρχη Ρόδου  την Παρασκευή 30/7/2021 στις 13:00

4.     Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

5.    Αντί στεφάνου να κατατεθεί ποσό σε ευαγές ίδρυμα της πόλης μας στην μνήμη του εκλιπόντος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το