Τι θυμηθήκαμε πάλι! Ίσως γιατί βρισκόμαστε σε εποχή πανελλαδικών εξετάσεων ίσως γιατί από αυτόν τον Ιούνιο, μετά από 39 χρόνια εξοστρακίζεται πλήρως η Κοινωνιολογία και τα μαθήματα κοινωνικών επιστημών από το Λύκειο. Τέτοιο καιρό πέρσι, Ιούνιος και πάλι ήταν, όταν η Μιράντα Ξαφά προχώρησε μία απίστευτη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Η Μιράντα Ξαφά (Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1991 έως το 1993, πρόσωπο που διατηρεί διαχρονικές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη και τον σημερινό πρωθυπουργό) διάβασε τις απαντήσεις των θεμάτων στην Κοινωνιολογία και “αντατρίχιασε” στο τουίτερ: 42 αναφορές στον Μάρξ και 2 στον Άνταμ Σμιθ και ανακάλυψε την ξεκάθαρη προσπάθεια να γίνουν οι μαθητές αριστεροί!

Βέβαια, είναι αλήθεια, ότι πρώτος ο Άδωνις είχε αποκαλύψει ότι το μάθημα της Κοινωνιολογίας κάνει τα παιδιά αριστερά…

Ωστόσο η αποκάλυψη της Μιράντας Ξαφά (ναι της γνωστής κυρίας που υποστήριζε ότι οι συντάξεις πρέπει να κοπούν και άλλο καθώς, όπως έλεγε “δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα” ) έχει μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς η ίδια ήταν σύμβουλος του Φουτζιμόρι στο Περού, όταν η χώρα βούλιαξε στην διαφθορά, και τον εμφύλιο εξαιτίας των πολιτικών του ΔΝΤ που η ίδια πρότεινε. Θα φοβάται μήπως τα παιδιά μας καταταγούν στο “Φωτεινό Μονοπάτι”

Δείτε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το