Παρακαλούμε να μελετήσετε προσεκτικά τις παρακάτω φωτογραφίες, (είναι όχι μόνον επιτρεπτή, αλλά επιβεβλημένη η μεγέθυνση).

Επειδή πάντα μας ενδιαφέρει η αλήθεια και η διατήρηση ενός συντροφικού κλίματος, θα είμαστε λίγο πιο αναλυτικοί και όχι τόσο σύντομοι όπως οι σ., που εύκολα ξεμπερδεύουν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα και «φτηνούς», (υπήρξε μάλιστα και στο παρελθόν από πλευράς τους παρεμφερές ζήτημα).

Επειδή αυτό μας ενδιαφέρει πραγματικά, παραπέμπουμε πρώτα την δική τους ανάρτηση https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/05/blog-post_575.html και συνεχίζουμε :

Εικόνα 1

Εικόνα 2

Εικόνα 3

Εικόνα 4

Εικόνα 5

Εικόνα 6

Εικόνα 7

Αφού μελετήσατε με προσεκτικό και κριτικό τρόπο τις παραπάνω φωτογραφίες παρακαλούμε να απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα.

  1. Ποιες από τις αφίσες ή τα πανό έχουν τοποθετηθεί πρώτα και ποια μετά;

(Δώστε προσοχή στην εικόνα 4 και στην παλαιότερη εικόνα 7, για τις οποίες δεν έγινε από τη μεριά μας κανένα πικρόχολο σχόλιο )

2. Ποια σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από τις «προκλητικές» αυτές τοποθετήσεις;

3. «Τι προβάλλουν και ποιον βοηθούν τελικά αυτές οι εικόνες» ;

Στα ερωτήματα αυτά οι σ. στη Θεσπρωτία του ΚΚΕ (μ-λ) δίνουν τις εξής απαντήσεις, όπως προκύπτει από ανάρτησή τους, στην ιστοσελίδα «Αντιγειτονιές».

Στο ερώτημα 1

«Στην Ηγουμενίτσα το Μ-Λ ΚΚΕ έχει αποφασίσει ότι οι αφίσες και τα πανό του ΚΚΕ (μ-λ) δεν πρέπει να στέκουν μόνα τους, χωρίς να έχουν ακριβώς δίπλα, μπροστά, ακόμα και πάνω τους τις αφίσες και τα πανό του Μ-Λ ΚΚΕ, κι ας υπάρχει χώρος λίγο πιο πέρα.».

Και κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι είναι συγκεκριμένα και περιορισμένα τα επίκαιρα σημεία που μπορούν να μπουν τα πανό, ταμπλό και αφίσες, ώστε είναι φυσικό να συνωστίζονται σε κάθε προεκλογική περίοδο. Εκτιμούν ότι αφού έχουν τοποθετηθεί τα δικά τους, όλος ο τριγύρω χώρος είναι «καπαρωμένος» οριστικά, έστω κι αν αυτά έχουν καταστεί ανεπίκαιρα ή μέχρι αφαίρεσης τους από τα συνεργεία του Δήμου.

Για δε τις αφίσες ότι, άπαξ και τοποθετήθηκαν σε ένα σημείο οι δικές τους αφίσες, ακόμη και αν καλύπτουν όλο το χώρο, δεν πρέπει να υπάρχουν άλλες ανάλογου περιεχομένου ή θα πρέπει να μπαίνουν σε μια κάποια απόσταση «ρε παιδί μου», χωρίς να διευκρινίζουν, ποια είναι αυτή η «ασφαλής» απόσταση. Το «λίγο πιο πέρα», από την πλευρά μας τουλάχιστον, τηρείται με ευλάβεια, όταν αυτό είναι επιτρεπτό, ενώ δεν φαίνεται να ισχύει στην εικόνα 4, όπου εκεί φαίνεται σαφώς ποιος τοποθέτησε, δεύτερος δίπλα, και όχι «λίγο πιο πέρα», το πανό του.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύουν και λένε ότι βάλαμε το πανό μας «μπροστά…από τις αφίσες» τους, πάρθηκε από τέτοια οπτική γωνία για δικαιολογήσει την άποψή τους, γιατί όπως προκύπτει από την εικόνα 6, ληφθείσα από άλλη οπτική γωνία, φαίνεται, πως δεν είναι έτσι ακριβώς. Εύκολα το διαπιστώνει ο προσεκτικός μελετητής των εικόνων.

Στη πιο επίκαιρη άλλωστε αυτή θέση της πόλης (είσοδος κεντρικού πάρκινγκ, παραλιακή οδός), έχουν αναρτήσει πολλές και εκείνοι πανό τους, άλλες φορές, όταν πίσω ακριβώς υπήρχαν δικές μας αφίσες.

Στο ερώτημα 2

Η απάντησή τους είναι ότι οι σ. του Μ-Λ ΚΚΕ είναι πολύ ανήσυχοι και περιμένουν πότε θα τοποθετηθούν αφίσες του ΚΚΕ (μ-λ), ώστε να βάλουν και αυτοί τις δικές της, δίνοντας έναν ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά πάντα …συντροφικό !

Και αυτό παρά το ότι, ότι για 40 χρόνια οι δύο οργανώσεις είναι γνωστές, απολύτως διακριτές, και στη μικρή μας κοινωνία, προσωποποιούνται σε συγκεκριμένα άτομα, με το ειδικό βάρος που διαθέτει ο καθένας. Άρα δεν προκύπτει καμία ανάγκη σήμερα για να ανησυχούν οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ και να θέλουν να δειχτούν δίπλα στο ΚΚΕ (μ-λ). Ο κόσμος μας ξέρει μια χαρά και χωρίς αφίσες.

Στο ερώτημα 3

Στο υπο-ερώτημα «τι προβάλλουν», η απάντηση που υπονοείται μάλλον, ότι «αποκαλύπτεται» η δυσάρεστη διάσπαση του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, πράγμα γνωστό εδώ και 40 χρόνια, ενώ το άλλο υπο-ερώτημα «ποιον βοηθούν» καλύπτεται από νεφελώδη αοριστία.

Μήπως όμως ενοχλεί εκείνους το ότι, στο συχνά τιθέμενο από πολλές πλευρές ερώτημα, για την διακοπή της συνεργασίας μας, το οποίο προκύπτει αυθόρμητα και από τις εικόνες αυτές, στο οποίο εμείς έχουμε μια τουλάχιστον σαφή απάντηση και υπερασπιζόμαστε την συνεργασία, εκείνοι δυσκολεύονται (επικαλούνται μετά από 45 χρόνια ακόμη την θεωρία των 3 κόσμων), γιατί ίσως θέλουν να την εξορκίσουν; Εκείνη τη διατύπωση του Μάο για τα «εκατό λουλούδια» δεν ισχύει;

Μας είδαν μάλιστα πολύ ταραγμένους και μας καλούν, ενδιαφερόμενοι για την υγεία μας (;), με πατερναλιστικό ή ειρωνικό» ύφος; «Ηρεμήστε. Εκλογές είναι θα περάσουν», μιας και εμείς είμαστε λίγο… «εκλογολάγνοι». Μήπως πρέπει να ηρεμήσετε εσείς σ., γιατί είναι γνωστές οι εκλογικές κλίμακες των οργανώσεών μας – και κατά την ταπεινή μας γνώμη – δεν αναμένονται συνταρακτικές ανατροπές;.

Αυτό που τελικά προκύπτει από τέτοιου είδους αναρτήσεις και φημολογίες είναι το να δηλητηριάζονται οι συντροφικές και διαπροσωπικές σχέσεις και να φανατίζεται ασκόπως ένας πολύτιμος κόσμος σε στιγμές που πρέπει να συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε με κάθε ειλικρίνεια στους συντρόφους ότι δεν είχαμε καμιά τέτοια πρόθεση που μας αποδίδεται και ότι από εδώ και πέρα «θα είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί»,γιατί δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να δημιουργούνται τέτοια ζητήματα ή αν προκύπτουν, είμαστε κάθε μέρα μαζί και μπορείτε, χωρίς δημοσιεύσεις, να μας το λέτε . Νομίζουμε ότι έχουμε πολλά άλλα ζητήματα να παλέψουμε μαζί σας, με τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Υ. Γ. Υπήρχε η σκέψη να μη δώσουμε συνέχεια, αλλά είχαμε την πληροφορία ότι για τον ίδιο λόγο ενοχλήθηκαν οι σ. και στην Κέρκυρα, όπου έκαναν σχετικό τηλεφώνημα διαμαρτυρίας. Εμείς πάντως δεν θα δώσουμε περαιτέρω συνέχεια και ελπίζουμε οι «αντιγειτονιές» να παραπέμψουν τους αναγνώστες τους και στην δική μας λίγο «κουραστική» – είναι αλήθεια – αλλά θεωρούμε, χρήσιμη απάντηση.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το