Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ και πλήρωση των κενών θέσεων στο Νοσοκομείο απαίτησαν στην πρώτη δυναμική κινητοποίηση πολίτες και υγειονομικοί στη Χίο.

Την πρώτη δυναμική απάντηση στον κυβερνητικό εμπαιγμό που κρατά τη Χίο με ένα μόλις ασθενοφόρο την απογευματινή και βραδινή βάρδια, έδωσαν πολίτες, διασώστες του ΕΚΑΒ και υγειονομικοί της Χίου, το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο του Νοσοκομείου Χίου.

Με το ένα περιστατικό αδυναμίας εξυπηρέτησης από το ΕΚΑΒ να διαδέχεται το άλλο, δεκάδες Χιώτες ύψωσαν φωνή, ζητώντας το αυτονόητο: «Όχι άλλος νεκρός στη Χίο εξαιτίας της κυβερνητικής ανεπάρκειας».

Τη στιγμή που η γειτονική Λέσβος με μαυρογυαλούρικες πρακτικές καλύφθηκε πλήρως με ασθενοφόρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Χίος με σχεδόν τριπλάσιο πληθυσμό από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου παρέμεινε με ένα μόλις όχημα τις απογευματινές και βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα σχεδόν τα μισά περιστατικά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ακόμα και η ομολογία των ίδιων των διασωστών ότι σταθμίζουν τη σοβαρότητα των περισταστικών για να αποφασίσουν που πρέπει να παρέμβουν άμεσα και που πρέπει να καθυστερήσουν, δεν ήταν ικανή να ταρακουνήσει την κεντρική διοίκηση.

πηγή: thepressproject.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το