Στο βιβλίο του Γρ. Φαράκου, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την επίμαχη περίοδο (1989-1991), ανάμεσα σε άλλα αποκαλυπτικά διαβάζουμε και τα παρακάτω:

Για να έχουμε μια ιδέα για τον ίδιο τον τότε ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ας δούμε τι γράφει ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΟΝΤΩΣ για την νεολαιϊστικη εξέγερση του 90-91 που σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του Τεμπονέρα από τον ακροδεξιό ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα:

“Μια κάποια σημασία (πάλι καλά!) είχε η αντιμετώπιση από τη μεριά του ΚΚΕ της μεγάλης αναταραχής (η κινητοποίηση βαφτίζεται …αναταραχή!) στα Λύκεια μέσης εκπαίδευσης -Δεκέμβριος 1990-Ιανουάριος 1991-που οδήγησε σε νεκρούς σε Αθήνα και Πάτρα (δεν υπήρχε δολοφονία λοιπόν, απλά η “αναταραχή οδήγησε νεκρούς, ούτε καν αναφορά στον Τεμπονέρα!). Με επιμονή μου έγινε προσπάθεια να υπάρξει μαι πιο υπεύθυνη στάση από το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών που οι θέσεις του απλώς οδηγούσαν σε άκαιρη κι αναποτελεσματική όξυνση (τι να πει κανεις εδώ!). Πήρα την πρωτοβουλία για τηλεφωνική επαφή και συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Β. Κοντογιαννόπουλο (Κανονικό ξεπούλημα…) Έδειξε κατανόηση (!!)στις προτάσεις για απόσυρση των διαταγμάτων που είχαν σταθεί η αφορμή για το μαθητικό ξεσηκωμό. Τις ίδιες σκέψεις ανέπτυξα σε συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό” (σε παρένθεση, δικά μου σχόλια)

Δεν τα σκαλίζουμε για να κρεμάσουμε πρόσωπα και αγωνιστές, αλλά για να εκτιμήσουμε πολιτικές γραμμές και να βγουν συμπεράσματα. Κατά τα άλλα, όλοι κρίνονται και σε όλη τους τη διαδρομή.

Από το fb του Παναγιώτη Μαυροειδή

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το