Πώς μπορείτε να αγοράζετε ή να πουλάτε τον ουρανό – τη ζέστα της γης; Για μας μοιάζει παράξενο. Η δροσιά του αγέρα ή το άφρισμα του νερού ωστόσο δε μας ανήκουν. Πώς μπορείτε να τα αγοράσετε από μας; Κάθε μέρος της γης αυτής είναι ιερό για το λαό μου. Κάθε αστραφτερή πευκοβελόνα, κάθε αμμούδα στις ακρογιαλιές, κάθε θολούρα στο σκοτεινό δάσος, κάθε ξέφωτο και κάθε ζουζούνι που ζουζουνίζει είναι, στη μνήμη και στην πείρα του λαού μου, ιερό. 
 
Τραγικά επίκαιρη φαντάζει η απάντηση του Σιάτλ, αρχηγού μιας φυλής Ινδιάνων, στον πρόεδρο των ΗΠΑ Φραγκλίνο Πιρς, ο οποίος τους ζήτησε να πουλήσουν τη γη τους στην αμερικανική κυβέρνηση, καθώς λίγες μέρες μετά τη δήθεν έξοδο της χώρας από τα μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να παραχωρήσει στο υπερταμείο (να ξεπουλήσει με άλλα λόγια) ό,τι αποτελεί δημόσια περιουσία.
Αφού οι προηγούμενες μνημονικές κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου ξεπούλησαν λιμάνια και αεροδρόμιαδρόμους και δημόσιες επιχειρήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο των πολυεθνικών επιχειρήσεων έρχεται η τωρινή κυβέρνηση στο όνομα της ανάπτυξης(;) να εκποιήσει από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία μέχρι δάση και παράκτιες περιοχές. Ο κατάλογος και στην περιοχή μας (ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσιοποιήθηκε μόνο με κωδικούς, μήπως τυχόν και περάσει απαρατήρητος) είναι αποκαλυπτικός: από το βυζαντινό μουσείο μέχρι τα καλντερίμια του κάστρου!!!, από το αρχοντικό Μίσιου μέχρι το τζαμί Καλούτσιανης και το Φετιχιέ Τζαμί, από παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές μέχρι το κολυμβητήριο και το ΕΑΝΚΙ.
Ακίνητα που αποτελούν τμήμα της ίδιας της ιστορίας της πόλης, κομμάτι της ταυτότητάς της παραχωρούνται στο υπερταμείο για να παραδοθούν στην ιδιωτική εκμετάλλευση, για να «αξιοποιηθούν» ώστε να φέρουν (σε ποιον, αλήθεια;) χρήμα. Δημόσιοι χώροι –παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, οικόπεδα στα οποία θα ανοικοδομούνταν νέα δημόσια κτήρια, πχ οικόπεδο στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους, αθλητικές εγκαταστάσεις, ακάλυπτες/ελεύθερες εκτάσεις- δεν θα είναι πλέον ανοιχτοί και ελεύθερα προσβάσιμοι για όλους μας, αλλά θα αποκτήσουν νέα χρήση, αυτή που θα επιθυμεί ο αγοραστής. Μην μας παραξενέψει λοιπόν αν σε λίγο χρειαζόμαστε άδεια από την «Χ» επιχείρηση για να περπατήσουμε στα καλντερίμια του κάστρου ή αν η «Χ» τράπεζα ενισχύσει το πολιτιστικό της προφίλ αγοράζοντας ένα μουσείο ή αν τα παιδιά πληρώνουν εισιτήριο για να παίξουν στην παιδική χαρά όπως ήδη πληρώνουν οι λουόμενοι στις «αξιοποιημένες» παραλίες.
 
Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ΔΕ Ιωαννίνων καλεί τους εκπαιδευτικούς, αλλά και όλους τους πολίτες να αγωνιστούν για την προστασία του δημόσιου πλούτου, καλεί, την ΕΛΜΕ και τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Ε.Κ Ιωαννίνων να οργανώσουν αυτόν τον αγώνα.
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!!!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το