Ήταν Σεπτέμβριος του 2016 όταν γράφαμε το κείμενο που ακολουθεί, με αφορμή την απαίτηση για αποκλεισμό των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών από τα σχολεία, από ορισμένους γονείς στο Ωραιόκαστρο.

    Τότε οι ναζί της Χρυσής Αυγής στην ιστοσελίδα τους δημοσίευαν αυτό:

Είναι Οκτώβριος του 2018 και οι ναζί της Χρυσής Αυγής, με αφορμή την κίνηση της αυτοαποκαλούμενης «παγχιακής επιτροπής αγώνα» (αποτελείται από «γονείς και κηδεμόνες» που ζητούν να εκδιωχθούν τα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών από τα σχολεία της Χίου [εδώ]), δημοσιεύουν αυτό:

Δυστυχώς, δεν έχουμε παρά να αντιγράψουμε το κείμενο σχεδόν όπως ήταν τότε: 

Γονείς δεν δέχονται την ένταξη παιδιών στο σχολείο. Πώς ακούγεται αυτό; Παράλογο.

Γονείς δεν δέχονται την ένταξη παιδιών προσφύγων και μεταναστών στο σχολείο.  Πώς ακούγεται αυτό; Ρατσιστικό; Όχι μόνο ρατσιστικό, ναζιστικό.

Είναι ναζιστές όλοι οι γονείς που στήριξαν τις αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων των δύο δημοτικών σχολείων του Ωραιοκάστρου (σ.σ αυτή τη φορά πρόκειται για γονείς και κηδεμόνες στη Χίο); Όχι.

Δεν έχουν ευθύνη για την απόφαση τους; Τεράστια.

Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να διορθωθεί αυτή η απόφαση από έναν και μοναδικό: Να την πάρουν πίσω, όχι γιατί είναι γονείς, αλλά γιατί είναι άνθρωποι. (…)

Το θέμα είναι τόσο σοβαρό που η πρώτη αντίδραση δεν πρέπει να είναι και η τελευταία. Η πρώτη αντίδραση είναι αντανακλαστική:  Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που μεγαλώνουν παιδιά να αποφασίζουν πως κάποια άλλα παιδιά, επειδή δεν είναι από τη χώρα μας, δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης. Ναι, αυτό λέγεται στην ουσία στις αποφάσεις.

(…) Και κάτι ακόμα: Πόσο άνθρωπος είσαι όταν δεν θες ένα παιδί επειδή είναι «ξένο», «άρρωστο», «βρώμικο»;

(…) Οι ρατσιστές πάντα ποντάρουν στον φόβο των ανθρώπων, στο φόβο που προκαλεί κάποιος άνθρωπος «διαφορετικός», γιατί είναι από άλλη χώρα ή επειδή έχει άλλο χρώμα στο δέρμα ή διότι έχει άλλη θρησκεία ή άλλες πολιτισμικές παραδόσεις και πολιτιστικές αναφορές.

Δυστυχώς η ρατσιστική συμπεριφορά δεν χρειάζεται και πολλά βήματα για να μετατραπεί σε ναζιστική αντίληψη για τους ανθρώπους και την κοινωνία…

(….) Οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής δεν επικροτούν απλά. Θεωρούν πως είσαι συνοδοιπόρος τους, θεωρούν πως εμπνέεσαι από τις ιδέες τους, ιδέες απάνθρωπες. Σου φοράνε τη σβάστικα.

Ένα ερώτημα: Είσαι ένας από αυτούς, δηλαδή τους ναζιστές που θέλουν να αποφασίζουν ποιο παιδί «αξίζει» να ζήσει, ποιο παιδί «αξίζει» να υπάρχει σε ένα σχολείο;  Γιατί γι’ αυτό μιλάμε.

Εάν δεν έχεις ιδεολογική ταύτιση μαζί  τους, δηλαδή εάν δεν είσαι ναζιστής, και σήκωσες το χέρι σου  ή υπέγραψες) για να αποφασιστεί ποια παιδιά έχουν δικαίωμα ύπαρξης στο σχολείο, τότε ξανασκέψου το.

Κι απάντησε και σε κάτι ακόμα: Θες να σου ορίζει κάποιος εάν το παιδί σου «αξίζει» να ζει;

Να στο πω κι αλλιώς: Θα ήθελες να αποφασίσει κάποιος εάν εσύ, όταν ήσουν παιδί, «άξιζε» να ζήσεις, εάν «άξιζε» να πας στο σχολείο;

Εάν όχι, τότε ξανασκέψου το και πέτα τον αποκλεισμό στα μούτρα των ναζιστών. Αυτοί τον «εμπνεύστηκαν».

Πηγή: Γεράσιμος Χολέβας – imerodromos.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το