A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε σχολείο της Αττικής

Το ΔΣ της Α ́ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι) σχετικά με το ζήτημα των αντιδράσεων λόγω της προβολής της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε δημοτικό σχολείο της Αττικής, δηλώνει ότι:
Θεωρεί απαράδεκτη και ανυπόστατη τη στοχοποίηση της συναδέλφου που αποφάσισε να προβάλει τη συγκεκριμένη ταινία, όπως και τις αήθεις επιθέσεις εναντίον του διευθυντή του σχολείου από δημοσιεύματα της 25ης Μάη. Η συνάδελφος επιτέλεσε το παιδαγωγικό της έργο και ο διευθυντής του σχολείου απάντησε όπου χρειάστηκε τηρώντας το υπηρεσιακό πρωτόκολλο.
Υπενθυμίζει ότι η πλατφόρμα streaming ταινιών για τα σχολεία Cinedu σχεδιάστηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- ΕΚΤ) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Εταίρος του έργου είναι και το ΥΠΑΙΘ. Ο καταμερισμός των ταινιών σε κατηγορίες, δεν έγινε με κριτήριο την καταλληλότητά τους ανά ηλικία, αλλά τη συνάφειά τους με τα αναλυτικά προγράμματα κάθε βαθμίδας. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με κωδικό που λαμβάνει το σχολείο, αφού στείλει σχετικό αίτημα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του σχολείου.
Καταδικάζουμε το κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολυθεί από μερίδα των ΜΜΕ, που συνηθίζουν να επιδίδονται σε πρακτικές ανθρωποφαγίας και στοχοποίησης εργαζόμενων ή και ολόκληρων κλάδων. Η τοξικότητα και ο κιτρινισμός μερίδας των ΜΜΕ βλάπτει σοβαρά την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας και δυσχεραίνουν το έργο των εκπαιδευτικών! Τελευταία μάλιστα, αυξάνουν τα φαινόμενα εκφοβισμού και επιθετικότητας -ακόμη και με όπλα- από γονείς, αλλά και μαθητές.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να πάρει ξεκάθαρη θέση, να πάψει να καλλιεργεί κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού, να σταματήσει να αφήνει τους εκπαιδευτικούς έρμαια στις πλέον εξωφρενικές επιθέσεις και να μην ασκήσει διώξεις σε βάρος συναδέλφων. Ας μην ξεχνάμε, ότι είναι το ίδιο Υπουργείο που μας καλεί να οργανώσουμε στα εργαστήρια δεξιοτήτων μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από την Γ΄ Δημοτικού ακόμη. Αν ορισμένοι κύκλοι επιθυμούν την επιστροφή στον σκοταδισμό και την εποχή της παραπληροφόρησης των παιδιών γύρω από τόσο ευαίσθητα ζητήματα, οι εκπαιδευτικοί, από τη θέση των λειτουργών που έχουμε χρέος να φωτίσουμε τη νέα γενιά, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο δωρεάν σχολείο της ολόπλευρης γνώσης και της δημοκρατίας.

Κανένας μόνος – καμία μόνη απέναντι στα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού
Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους

Το Δ.Σ της Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)
Η Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας
Φατούρου Αγγελική – Κρανάς Αθανάσιος

*Στη φωτογραφία ο Victor Jara, ο δημοφιλής χιλιανός τραγουδοποιός που δολοφονήθηκε από τη χούντα του Πινοσέτ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το