Συνεχίζεται η πολιτική πίεση στη δίκη των 11 Επαναστατών από την Τουρκία

Ανακοίνωση από την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Δεν Θα σκύψουμε τα Κεφάλια μας απέναντι στην αδικία

Στη Δίκη μας συμμετείχε εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας

Σήμερα στην αίθουσα δεν δικάστηκαν οι επαναστάτες, αλλά δικάστηκε η εχθρότητα της αστυνομίας και του δικαστηρίου προς τους επαναστάτες.

Οι συνήγοροι μας λόγω της βίας που δεχτήκαμε, από την αστυνομία και την Ειδική Ομάδα Μεταγωγών, στις 8 Ιουλίου, μέσα στην δικαστική αίθουσα δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στη σημερινή δική και αποχώρησαν.

Η έδρα δεν ήθελε να μας δώσει το λόγο καθόλου, αλλά με την αντίσταση μας καταφέραμε και τον πήραμε και αναδείξαμε την αδικία που επικρατεί. Ρωτήσαμε στους δικαστές, τι έχουν να πουν για τη βία μέσα στην δικαστική αίθουσα. Η πρόεδρος της έδρας έλεγε ότι αυτή βία δεν τους ενδιαφέρει, γιατί δεν έχει σχέση με τη δίκη.

Η έδρα μέχρι σήμερα πήρε θέση απενάντι μας. Συνέχεια έκοβαν την ομιλία των δικηγόρων μας και δεν άφηναν να μιλάνε οι μάρτυρές μας. Με διάφορες αποφάσεις προσπάθησαν να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους. Για όλα αυτά είπαμε ότι δεν θα σκύψουμε τα κεφάλια μας μπροστά στις αδικίες. Στην Τουρκία μπροστά στις αδικίες, οι καλλιτέχνες και οι δικηγόροι μας έκαναν απεργία πείνας μέχρι θανάτου και έχασαν ζωές τους. Αν θα συνεχίσει αυτή η κατάσταση αδικίας μέσα στο δικαστήριο θα ξεκινήσουμε απεργία πείνας.

Η έδρα προσπάθησε να συνεχίζει στην δική χωρίς την παρουσία των συνηγόρων μας. Είπαν όλα είναι νόμιμα.

Εμείς είπαμε και ο φασισμός είχε νόμους. Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι είχαν νόμους. Και ο Τουρκικός φασισμός έχει νόμους. Είπαμε ότι δεν μιλάμε για τους νόμους αλλά μιλάμε για τη δικαιοσύνη.

Στην συνέχεια η έδρα δήλωσε ότι θα συνεχίζει να διχάζει χωρίς συνηγόρους και ακόμα και χωρίς εμάς. Επίσης μας έδωσε 10 λεπτά για να σκεφτούμε αν θα συνεχίζουμε χωρίς τους συνηγόρους μας.

Για όλα αυτά που έγιναν σήμερα εμείς σηκωθήκαμε και αδειάσαμε την αίθουσα. Εκείνη την ώρα, ο κύριος Θ. Σοφός, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας έφτασε στην αίθουσα που γίνεται η δίκη μας. Και δήλωσε στην έδρα, πως σύμφωνα με την ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) δεν μπορεί να συνεχίζει το δικαστήριο χωρίς συνηγόρους και χωρίς κατηγορούμενους.

Μετά από αυτό η έδρα πήρε απόφαση για διακοπή και αποφασίζε να συνεχίζει, την Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 ώρα 09.00.

Σήμερα στην δικαστική αίθουσα οι επαναστάτες καταδικάσαν την αδικία, τις πιέσεις, την εχθρότητα της έδρας, της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Σήμερα κέρδισε η Αντίσταση και η Αλληλεγγύη.

Θα συνεχίζουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

Εμείς θα Νικήσουμε.

Ελεύθεροι Κρατούμενοι Από Την Τουρκία Στις Φυλακές Της Ελλάδας

Please follow and like us: