Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων!

Κάτω τα χέρια από  τα σωματεία!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταγγέλλει την παντελώς αδικαιολόγητη και πρωτοφανή έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (Τρίτη 31/10/2018) και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Την προηγούμενη μέρα (30/10/2018) είχε προηγηθεί νέα “επίσκεψη” κλιμακίου του ΣΔΟΕ απαιτώντας να δοθούν μια σειρά στοιχεία, όπως μητρώα μελών (!), πρακτικά Δ.Σ. και Γενικών Συνελεύσεων, βιβλία ταμείου, σε ποια μέλη της ΕΛΜΕ έχουν δοθεί δάνεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας κ.α.!

Το άλλοθι που χρησιμοποιείται από το σύστημα είναι η υποτιθέμενη αποφυγή οικονομικών ατασθαλιών. Όμως το άλλοθι αυτό δεν έχει καμία βάση. Τα σωματεία έχουν Εξελεγκτική Επιτροπή, η οποία κάθε τέλος συνδικαλιστικής χρονιάς δημοσιοποιεί οικονομικό απολογισμό στη Γενική Συνέλευση. Ο οικονομικός αυτός απολογισμός είναι στον έλεγχο κάθε συναδέλφου και τίθεται σε δημόσια κρίση και κριτική. Τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, ανάμεσά τους και η ΕΛΜΕ Πειραιά, δεν χρηματοδοτούνται ούτε από το κράτος ούτε από «χορηγούς». Δεν έχουν εμπορική δραστηριότητα, δεν μισθώνουν κτίρια και δεν απασχολούν υπαλλήλους. Τα μοναδικά τους έσοδα είναι ένα μικρό μέρος της συνδρομής που καταθέτουν οι συνάδελφοι από το υστέρημα τους. Στο σύλλογό μας για παράδειγμα μένουν τα 4 ευρώ από τη συνδρομή  των μόνιμων συναδέλφων αφού τα υπόλοιπα 24 ευρώ αποδίδονται στην ΔΟΕ. Από τη συνδρομή των αναπληρωτών ο σύλλογος δεν κρατάει ούτε ένα (1) ευρώ αφού αποδίδει το σύνολο της συνδρομής τους (15 ευρώ) στην ΔΟΕ. Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν τα νόμιμα παραστατικά. Είναι πρόκληση η στοχοποίηση και συκοφάντηση ενός σωματείου την ίδια στιγμή που όλη η κοινωνία βοά για τη διαπλοκή και την ατιμωρησία της.

Η κυβέρνηση φέρει βαριές ευθύνες για  αυτή την επίθεση στα συνδικάτα. Οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της συλλογικής οργάνωσης και αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων θα βρει απέναντί του το σύνολο των εργαζομένων και των συνδικάτων. Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Πειραιά, στη Σκουζέ σήμερα  Πέμπτη στις 13.00

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λάμπρος Νικολάρας Ελένη Σαββάκη

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το