Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι επτά από τις 29 προσαγωγές από το σαββατιάτικο όργιο καταστολής στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα στην Αθήνα, την ώρα που ο κρατούμενος βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της υγειονομικής παράβασης του Ν.285 για διασπορά του κορονοϊου και κατά περίπτωση για βία κατά υπαλλήλων και απόπειρα άσκησης σωματικής βλάβης.

Οι υπόλοιποι 22 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για παράβαση των περιοριστικών μέτρων του νέου κορονοϊού, όπως και στους συλληφθέντες.

Εκτός από «τυφλές» προσαγωγές οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών, ενώ οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο λευκές αύρες που εκτόξευαν νερό.

Είχε προηγηθεί ακόμα μία απρόκλητη επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. με χημικά, κρότου-λάμψης και αύρες στην κινητοποίηση της Παρασκευής κατά την οποία οι άνδρες των ΜΑΤ διέλυσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο στο Σύνταγμα και ξυλοφόρτωσαν διαδηλωτές πριν τους κυνηγήσουν στα στενά του κέντρου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το