Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η στάση του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης είναι ξεδιάντροπα αντιεκπαιδευτική, εχθρική για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Το μόνο έργο που έχει να παρουσιάσει είναι αυτό της ποινικοποίησης των αγώνων μας και των διώξεων όσων αντιδρούν στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Την ίδια στιγμή δεν έχει κάνει τα στοιχειώδη απέναντι στους χιλιάδες αναπληρωτές κ αναπληρώτριες αφού ούτε οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ έχουν βγει, ούτε έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων ώστε να προχωρήσουν σε μόνιμους διορισμούς!!

Την ώρα που ο ελληνικός λαός πληρώνει για την παρουσία της φρεγάτας “ Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα 500.000€ τη μέρα, καθιστώντας τη χώρα μας πολεμικό στόχο, η κυβέρνηση αρνείται να μονιμοποιήσει αναπληρωτές/ριες Θεατρικής Αγωγής που έχουν πάνω από 20 χρόνια προϋπηρεσίας και προσφοράς στα σχολεία όλης της χώρας! Επιλέγει να ανακυκλώνει το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και περιπλάνησης και να μην καλύπτει τις ανάγκες σχολείων και μαθητών/ριών με μόνιμους εκπαιδευτικούς γιατί έχει κόστος! Απαξιώνει την αισθητική αγωγή συνολικά από το εκπαιδευτικό σύστημα μη τυχόν και τα παιδιά αποκτήσουν αισθητικό κριτήριο και κατανοήσουν ότι το ωφέλιμο και αναγκαίο βρίσκεται πέρα και έξω από εργαστήρια δεξιοτήτων και ρηχές πληροφορίες. Μη τυχόν και -αξιοποιώντας τα εργαλεία της Τέχνης-, εκφράσουν τα αδιέξοδα και τα συναισθήματά τους, που οι κυβερνήσεις διαχρονικά δημιουργούν σε παιδιά και εφήβους, και ανακαλύψουν/αποκαλύψουν ότι καμία πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού δε λύνει το πρόβλημα, και φέρουν τα πάνω κάτω!!

Ο ΠΕΣΥΘ καλεί τα μέλη του να ενισχύσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας! Εντείνουμε τη δράση μας ώστε να πάρουμε απαντήσεις από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με την ίδρυση οργανικών θέσεων για τον κλάδο μας και για την ανάγκη μαζικών διορισμών τώρα! Να μην επιτρέψουμε να περάσει άλλη μια χρονιά με μηδενικούς διορισμούς!

Όλες και όλοι έξω από το ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 14.00 για να απαιτήσουμε απαντήσεις κ διορισμούς για όλες και όλους!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου για όλα τα ζητήματα του κλάδου μας, της ζωής μας!

Καλούμε όλους τους κοινούς κλάδους ειδικοτήτων σε κοινή δράση και συμμετοχή.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το