«Εικόνες δίχως λογική, σχεδόν τραγικές»

«Ανευθυνότητα και εγκληματική συμπεριφορά από πολίτες!»

«Σοβαρότης μηδέν!»

Καλοκουρδισμένη ορχήστρα θύμισαν τα δελτία ειδήσεων των καναλιών την  ημέρα πληρωμής των συντάξεων. Οι «ένοχοι» ήταν εκεί και την καταδίωξή τους είχαν αναλάβει οι τρομορεπόρτερ, που συντονισμένα και εν χορώ επαναλάμβαναν το ίδιο τρίπτυχο: ανευθυνότητα, εγκληματική συμπεριφορά, εικόνα δίχως λογική. Ίδια ακριβώς «ρεπορτάζ» είδαμε να προβάλλονται λίγες μέρες μετά έξω από τις εφορίες, αφού άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση του επιδόματος των 800 ευρώ, για την καταβολή του οποίου (έως εκείνη τη στιγμή) απαιτούνταν κλειδάριθμος από την εφορία.

Ούτε μία κουβέντα δεν ακούσαμε για τις ευθύνες της κυβέρνησης και των τραπεζών που αποδυνάμωσαν το δίκτυο και άφησαν τα καταστήματα με έναν υπάλληλο για την εξυπηρέτηση χιλιάδων, ενώ στην περίπτωση της εφορίας οι ίδιοι οι κυβερνώντες στείλανε τον κόσμο να παραλάβει τον κλειδάριθμο έτσι ώστε να καταβληθεί το επίδομα, αλλά την ίδια ώρα τον κατέγραφαν ως εγκληματία στην τηλεοπτική κάμερα.

Είναι φανερό ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο προετοιμάζουν την κοινωνία για τα νέα σκληρότερα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, για νέα καταστολή δικαιωμάτων και νέες απαγορεύσεις ενώ παράλληλα φροντίζουν να πέσει σαν πέτρα στο κεφάλι του καθενός η «ατομική ευθύνη» και να αποσιωπηθεί η πραγματική ευθύνη, η δικιά τους κρατική ευθύνη για το διαλυμένο σύστημα υγείας, για τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, για τις εγκληματικές τους πολιτικές.

Εικόνα δίχως λογική, είναι να «κυνηγάνε» οι ρεπόρτερ τον κόσμο που πάει να κάνει τη δουλειά του, εγκληματικό είναι να ενοχοποιείται η γιαγιά και ο παππούς επειδή δε γνωρίζουν να χειρίζονται τα τεχνολογικά μέσα, τραγικό είναι να κατηγορείται ο κόσμος που πήγε να πληρωθεί την σύνταξή του αφού τα χρήματα από μέρες είχαν σωθεί, απαράδεκτο και επικίνδυνο είναι να στρέφουν τον έναν πολίτη εναντίον του άλλου επειδή «δεν επιδεικνύει ατομική ευθύνη» και τέλος, είναι ανεπίτρεπτο και αδιανόητο παπαγαλοδημοσιογράφοι να ορίζουν και να καθορίζουν το μέλλον μας.

Κράτος και ΜΜΕ έχουν στήσει επιχείρηση τρομοκράτησης και ενοχοποίησης της κοινωνίας ώστε να οδηγήσουν ασφαλέστερα και με τη βούλα της κοινής γνώμης σε νέα καταστολή και περιορισμούς της ελευθερίας και των δικαιωμάτων μας με όχημα την πανδημία. Οφείλουμε λοιπόν κι εμείς από την πλευρά μας να μην επιτρέψουμε να περάσει η τρομοκρατία τους, να αντισταθούμε στον κανιβαλισμό του κοινωνικού αυτοματισμού, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, να μην τους αφήσουμε να δηλητηριάσουν την κοινωνική αλληλεγγύη.

Κάτω η κρατική και τηλεοπτική τρομοκρατία!!

Ζέτα Καρέλα, μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το