Με μία αντικομμουνιστική ανακοίνωση παλαιάς χωροφυλακίστικης εποχής προσπαθεί ν’ αντιπαρατεθεί στο Μ-Λ ΚΚΕ (το ΚΚΕ μ-λ και το ΚΚΕ) ο ΣΥΡΙΖΑ εκπαιδευτικών στον Πειραιά (ΣΥΝΕΚ). Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται με σφοδρότητα στον κόσμο της εργασίας (μισθοί, συντάξεις, κατοικία, δημόσιος πλούτος), μεταβάλλεται σε υπηρέτη των ΗΠΑ – ΕΕ στην περιοχή, γίνεται η «αριστερά» του κυρίου υπηρετώντας την εκκλησία, τσακίζει την υγεία, παιδεία, πρόνοια, δίνει χρηματική αναγνώριση στους ένστολους και άλλα μύρια όσα επιτίθεται στις κομμουνιστικές οργανώσεις, τις Παρεμβάσεις, το ταξικό κίνημα. Όταν το ΣΔΟΕ εισβάλλει στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται τον Μάο και τον …Στάλιν.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ταραχή και πολιτική σύγχυση των εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χρεωμένοι στην συνείδηση των δασκάλων-καθηγητών για τον εμετικό και ντροπιαστικό τρόπο που σχετίζονται με την εξουσία του Υπουργείου Παιδείας. Τα στελέχη τους μεταπήδησαν από τις οργισμένες πλατείες στους θώκους του υπουργείου και τώρα όλοι τους αναγκάζονται να δικαιολογούν περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις.

Όσο για τη λάσπη εναντίον του Μ-Λ ΚΚΕ, του Εκπαιδευτικού Ομίλου και των ταξικών συνδικαλιστών, τους ξαναλέμε ότι δεν μας πιάνει. Η πορεία μας είναι πιο καθαρή και από το κρύσταλλο της Βενετίας, όπως θα ’γραφε ο Β. Μαγιακόφσκι. Στον κόσμο της εκπαίδευσης – και όχι μόνο – οι πραγματικοί κομμουνιστές πρωτοστάτησαν χωρίς υστεροβουλίες στους αγώνες και τα γράμματα. Στους δρόμους και στις τάξεις των σχολείων. Δεν φοβηθήκαμε και δεν υποταχτήκαμε ποτέ και σε κανέναν. Δε λογαριάσαμε το κόστος και τις αντοχές μας, γι’ αυτό και υπάρχει η «έξωθεν μαρτυρία». Αντίθετα οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλήθηκαν αντί «πινακίου φακής». Γνωστά πράγματα. Θα άντεχαν άραγε τα ΣΥΝΕΚ μία ανοιχτή, δημόσια αντιπαράθεση με όσους προσπαθούν να διαβάλουν;

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

8/11/2018

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το