Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (5η ημέρα του camping) η κεντρική πολιτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στα πλαίσια του 11ου camping της Πορείας. 

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε προβολή ενός βίντεο με εικόνες από τους μεγάλους αγώνες που έχουν ξεσπάσει την τελευταία περίοδο ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την ιμπεριαλιστική σκλαβιά, από τους λαούς όλου του κόσμου. 

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στις αντιπροσώπους της Rebell,  την οργάνωση νεολαίας του Μαρξιστικού-Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, που έχει καλέσει η Πορεία και φιλοξενούνται στο φετινό camping. Απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό και μίλησαν για τη δράση και την κατεύθυνση της δικής τους οργάνωσης και έδωσαν μια εικόνα από την κατάσταση στη Γερμανία. 

Μετά ακολούθησε η κεντρική τοποθέτηση της εκδήλωσης με θέμα “Με τους Αγώνες, το Λαό και την Αριστερά” από τον σ. Χρίστο Σόφη. Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στην εισήγηση και συζητήθηκαν από τους συντρόφους, τους συναγωνιστές και τους φίλους στη ζωντανή κουβέντα που έγινε μετά, αφορούσαν στο ότι η εκλογική  επικράτηση της δεξιάς δεν σημαίνει παντοδύναμη κυριαρχία της και στην αναγκαιότητα να δυναμώσει μια πραγματικά αριστερή πολιτική που θα σταθεί ενάντια στις δυνάμεις του συμβιβασμού και της συνθηκολόγησης και θα μπορέσει ανοίξει μια ελπιδοφόρα προοπτική για τον λαό. 

***

Την επόμενη ημέρα, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η φοιτητική κουβέντα που διοργανώνεται από την Φοιτητική Πορεία. Τα θέματα κινήθηκαν γύρω από τους τελευταίους αγώνες του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας, την οξυνόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική, αλλά και για την ανάγκη της αγωνιστικής ανασυγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων, ώστε να οργανωθούν νικηφόροι αγώνες για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. 

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή στο εργαστήρι τοπιογραφίας που έγινε το απόγευμα στην παραλία του camping. Το εργαστήριο οργάνωσε ο σ. Αιμίλιος Α που έδωσε τις βασικές κατευθύνσεις στους συμμετέχοντες. Φέτος, σε συνέχεια του προηγούμενου εργαστηρίου τοπιογραφίας, με το θέμα να παραμένει το τοπίο, η προσέγγιση του θα γίνει με την τεχνική της ακουαρέλας (νερομπογιές). Ήταν μια ζωηρή διαδικασία με αλληλεπίδραση που ο κόσμος την απόλαυσε. Το ενδιαφέρον και το πλήθος των συμμετοχών (πάνω από 20 άτομα) δηλώνουν την επιθυμία για συνέχιση των εργαστηρίων ζωγραφικής, που ήδη έχουν παγιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια.

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση στο 11οCamping της Πορείας

Το μουσικό σχήμα της Πορείας, πιστό για άλλη μια φορά στο ραντεβού του με το camping νεολαίας, προετοίμασε και παρουσίασε μια όμορφη μουσική βραδιά την Πέμπτη 3 Αυγούστου. Η φετινή μουσική εκδήλωση «ντύθηκε» με τις μουσικές σπουδαίων συνθετών από τον Θεοδωράκη και τον Μικρούτσικο μέχρι τον Μαρκόπουλο και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Παρουσίασε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια των παραπάνω συνθετών με μελοποιημένους στίχους από κορυφαίους λογοτέχνες ποιητές όπως ο Ρίτσος, ο Βάρναλης, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Λειβαδίτης, ο Εμπειρίκος, ο Καββαδίας, αλλά και ο Χικμέτ, ο Μπρεχτ και ο Ομάρ Καγιάμ.

Για δύο σχεδόν ώρες οι φίλοι του κάμπινγκ απόλαυσαν το όμορφο μουσικό αφιέρωμα του σχήματος της Πορείας. Ένωσαν τις φωνές τους με αυτές του μουσικού σχήματος, τραγούδησαν μαζί, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Μετά το τέλος του μουσικού αφιερώματος, τη σκυτάλη πήραν φίλοι που πλαισιώνουν τη διοργάνωση οι οποίοι με τις κιθάρες τους συνέχισαν τη μουσική και το τραγούδι σε παρέες, μέχρι αργά το βράδυ.

***

Συνεχίζουμε σήμερα, Παρασκευή, με την συζήτηση των νέων εργαζομένων το μεσημέρι, και το βράδυ ακολουθεί η βραδιά θεάτρου και το beach party.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το