Ο πάστορας ζήτησε να απαγορευτούν τα βιβλία του Χάρι Πότερ γιατί περιέχουν κατάρες και ξόρκια

Και όμως το ιδιωτικό καθολικό σχολείο Στεντ Έντουαρντ, στη Νάσβιλ του Τενεσί  στις ΗΠΑ, πήρε τα λεγόμενα του πάστορα στα σοβαρά και απέσυρε από τη βιβλιοθήκη του όλα τα βιβλία του Χάρι Πότερ, με το επιχείρημα ότι «περιέχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια που αν εκτελεστούν από ανθρώπους υπάρχει κίνδυνος επίκλησης κακών πνευμάτων».

Μάλιστα ο πάστορας του σχολείου, αιδεσιμότατος Ρίχιλ, έστειλε e mail σε όλους τους γονείς των παιδιών στο οποίο έγραφε πως ύστερα από πολλές συζητήσεις που είχε με εξορκιστές αποφάσισε να αποσύρει τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

«Τα βιβλία αυτά παρουσιάζουν τη μαγεία τόσο καλή όσο και κακή αλλά αυτό στην πραγματικότητα είναι μια έξυπνη απάτη. Οι κατάρες και τα ξόρκια στο βιβλίο είναι πραγματικά» έγραψε ο πάστορας στους γονείς.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η πράξη αυτή του πάστορα είχε την πλήρη κάλυψη από τους προϊσταμένους του οι οποίοι τόνισαν ότι «η απόφαση που πήρε είναι μέσα στις αρμοδιότητές του». Σύμφωνα με τον Επιθεωρητή της Καθολικής Επισκοπής της Νάσβιλ: «Ο κάθε πάστορας έχει την αρμοδιότητα να παίρνει τέτοιες αποφάσεις για το σχολείο της ενορίας του».

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι Πότερ μπαίνει στο στόχαστρο κάποιων φανατικών της εκκλησίας. Το 2001 πάστορας στο Νιου Μέξικο είχε επιβλέψει την καύση βιβλίων του Χάρι Πότερ, ενώ το 2003 ο καρδινάλιος τότε και Πάπας μετέπειτα Βενέδικτος είχε περιγράψει τα βιβλία ως «αποπλάνηση που δεν γίνεται αντιληπτή και έτσι διαστρεβλώνουν τη χριστιανικότητα στην ψυχή πριν αυτή να μπορέσει να αναπτυχθεί κατάλληλα».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το