Κακοποίηση, εξύβριση, φθορά ξένης περιουσίας μέχρι και.. παραποίηση στολής και άλλα πολλά έκαναν τα καμάρια του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα «παιδιά της διπλανής πόρτας», όπως μας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός.

Αποχώρησαν τα ΜΑΤ σπάζοντας αυτοκίνητα και αποκαλώντας τους Χιώτες τουρκόσπορους – Τα ΜΑΤ, φορώντας πολιτικά ρούχα, πήραν κράνη και ρόπαλα και αφού έριξαν δεκάδες χημικά προς τους συγκεντρωμένους, πήδησαν την περίφραξη του λιμένα και έσπασαν οποιοδήποτε αυτοκίνητο υπήρχε μπροστά τους.

Σπασμένα αυτοκίνητα, χτυπημένοι πολίτες, δακρυγόνα και πεδία μάχης σε λιμάνια, δρόμους και… δάση. Αυτές είναι οι εικόνες που αφήνουν πίσω τους οι δυνάμεις των ΜΑΤ που επιστράτευσε το τελευταίο τριήμερο η κυβέρνηση για να επιβάλει αυταρχικά την κλειστά κέντρα κράτησης στους κατοίκους της Λέσβου και της Χίου.

Παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλες αυτές τις ημέρες (τα οποία επιμελώς «απέκρυψαν» πολλά ΜΜΕ) ο πρωθυπουργός, που χθες έριχνε λάδι στη φωτιά της έντασης, σήμερα κάλυψε απόλυτα τους αστυνομικούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για άνανδρα χτυπήματα και για βίαια επεισόδια κατά αστυνομικών, ενώ έφτασε στο σημείο να δηλώσει «οι αστυνομικοί είναι κρατικοί λειτουργοί που φορούν το εθνόσημο και είναι παιδιά της διπλανής πόρτας».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, εντός Βουλής, μίλησε για «άνανδρη και βίαιη βεβήλωση» των σωμάτων ασφαλείας.

Προειδοποίησε, παράλληλα, ότι «όσοι ευθύνονται για τα ζητήματα που είδαμε χθες, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη μέχρι τέλους», χωρίς να κάνει καμία αναφορά στις αστυνομικές βιαιότητες.

Διαβάστε παρακάτω τις καταγγελίες κατοίκων της Χίου, όπως δημοσιεύεται politischios.gr. Οι ΜΑΤατζήδες έχοντας ξεφύγει τελείως χτύπαγαν χωρίς ούτε τυπική δικαιολογία και έσπαγαν αμάξια με το έτσι θέλω (δείτε κι άλλο βίντεο εδώ). 

«Μας σταμάτησαν με το αυτοκίνητο… Ήταν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Περνούσα με τον μπατζανάκη μου και τα παιδιά μας μέσα.  Τους είπα ότι δεν είμαστε για φασαρίες, αλλά αυτοί μας απάντησαν: “Ήρθατε στο σπίτι μας και μας γαμήσατε και θα σας αφήσουμε στον τόπο”! Είπα έχω ανήλικο παιδιά, μην μας χτυπήσετε. Αυτοί άρχισαν με τη μια, σπάσανε το αυτοκίνητο… Φύγαμε για να μην μας χτυπήσανε παραπάνω. Μας φωνάζανε πως θα μας αφήσουν στον τόπο». 

«Ήμουν στο μηχανάκι με έναν φίλο, χωρίς προειδοποίηση μας είπαν κατεβείτε, μας πέταξαν κάτω, μας πέρασαν χειροπέδες. (…) Μας χτύπησαν στο κεφάλι. Δεν συζητάω για τις απειλές και τη βωμολοχία. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, είναι κτήνη. Μας απείλησαν ότι εδώ στο νησί “να τα ξεχάσετε αυτά που ξέρατε, τώρα είμαστε εμείς εδώ και θα κάνουμε κουμάντο”» (ο συγκεκριμένος κάτοικος ήταν για περίπου έξι ώρες χτυπημένος στο κρατητήριο χωρίς ιατρική φροντίδα. Όταν αφέθηκε ελεύθερος έσπευσε στο νοσοκομείο. Η διάγνωση ήταν ρήξη τυμπάνου από το ξύλο που πιθανόν χρειάζεται χειρουργείο)

Σε άλλη καταγγελία κάτοικος περιγράφει το χτύπημα στο κεφάλι από τα ΜΑΤ και ανάμεσα στις βρισιές και τις απειλές τα εξής: “Αυτά που ξέρεις ,κωλοχιώτη για το βρωμόνησο σου να τα ξεχάσεις, από εδώ και πέρα θα την πληρώνετε”. Νιώθω χτύπημα στο κεφάλι και καταλαβαίνω ότι ήταν με γκλομπ. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το