Λερναία Ύδρα

«Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».  Μπ. Μπρεχτ.

Το κτήνος φόρεσε την πανοπλία του. Μεταμόρφωσε τα νεανικά πρόσωπα σε Λύκους και οργάνωσε την Επίθεση με Ρόπαλα και Νυστέρια. Στρατός του έγιναν οι Απόκληροι της κοινωνίας. Τους έταξαν ότι θα γίνουν Ικανοί, όταν εκτελούν τις διαταγές του Αρχηγού. Έτσι απόλυτα Υποταγμένοι πιάστηκαν στα Δίχτυα της άγνοιας, Ρουφιάνοι τους κρατούσαν τσίλιες και χτύπησαν Άγρια όποιους δεν γούσταραν.

Ο οργασμός της σκύλας σε παροξυσμό. Δούλεψαν γι’ αυτόν πολλοί επιβήτορες: στρατοί ομάδων, μηχανές παραγωγής κουλτούρας της τηλοψίας, το μπάτσελορ, το σαρβάιβορ, το big brother, το διογκωμένο Εγώ από υπερσυσσώρευση και υπερκατανάλωση, ο υπερεθνικισμός, ο φαλλοκρατισμός..

Και επέλεξε το χώρο του σχολείου να γεννήσει. Εκεί που οι δάσκαλοι παλεύουν να δώσουν Λύσεις στα δύσκολα: Ανοίγουν το άγνωστο μονοπάτι της Ενσυναίσθησης, Ρίχνουν το σπόρο του διαλόγου. Οφείλουν να εξασφαλίσουν τους όρους, με τους οποίους τα παιδιά θα Νιώσουν ελεύθερα. Ασκούνται στην αναζήτηση της Αλήθειας μέσα από τον κόσμο των Ιδεών. Οι Αδυναμίες απαιτούν σεβασμό . Ο καθένας μπορεί να Υποστηρίξει τη γνώμη του. Δρόμοι πολλοί ανοίγονται τότε για όσους Διψούν για γνώση και Ρωτούν και Αμφισβητούν.

Όσο πιο δυνατά ακούγονται αυτές οι φωνές, η σκύλα παθαίνει ασφυξία, γιατί έχει αλλεργία στις αξίες του ουμανισμού, του σεβασμού, της ισοτιμίας, της φιλίας..

Κοζάνη 2-10-2021

Γκουτζιαμάνη Γιάννα

πηγή: artinews.gr

Please follow and like us: