Η Φοιτητική Πορεία καταδικάζει την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική, όπου πραγματοποιούνταν κατάληψη ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν με βίαιο τρόπο στο κτίριο της Νομικής, καταπατώντας για πολλοστή φορά το άσυλο και προχωρώντας σε 27 προσαγωγές που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ανεξάρτητα από το γεγονός πως η κατάληψη δεν είχε αποφασιστεί από τον φοιτητικό σύλλογο, πρόκειται για μία ακόμη ενέργεια αστυνομικής βίας και καταστολής, που προστίθεται στον μακρύ κατάλογο αντίστοιχων αστυνομικών επεμβάσεων όλη αυτή την περίοδο.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σταθερά στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», όχι μόνο υποστηρίζει τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ, όχι μόνο έχει επιβάλλει μια καταθλιπτική μονοφωνία υπέρ του ισραηλινού σιωνισμού στα ΜΜΕ (όπως άλλωστε συμβαίνει στις ΗΠΑ και την ΕΕ), όχι μόνο εμπλέκει τη χώρα μας στα φιλοπόλεμα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή με την αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» στη νατοϊκή αποστολή στη Μέση Ανατολή, αλλά ταυτόχρονα καταστέλλει και τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Η εκκένωση της κατάληψης στη Νομική αποτελεί μία ακόμη ενέργεια που εντάσσεται στην πολιτική όξυνσης της κρατικής τρομοκρατίας. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η προσπάθεια εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές, η άγρια αστυνομική καταστολή των εργατικών, λαϊκών και φοιτητικών κινητοποιήσεων, οι πειθαρχικές διώξεις φοιτητών, η εισβολή των ΜΑΤ σε μια σειρά σχολές την τελευταία περίοδο αποτελούν κομμάτια του ίδιου παζλ. Αυτό είναι το δόγμα του «νόμου και της τάξης» για την κυβέρνηση, η καταστολή κάθε αντίστασης απέναντι στην πολιτική της, απέναντι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Καλούμε τους φοιτητές να καταδικάσουν πλατιά την αστυνομική εισβολή στη Νομική, να απαιτήσουν την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών σε βάρος τους. Και πάνω απ’ όλα, να δυναμώσουμε το εγχώριο και παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στον αδούλωτο παλαιστινιακό λαό και καταδίκης των εγκλημάτων του φασιστικού ισραηλινού κράτους και των ιμπεριαλιστών προστατών του!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Όλοι/ες στη διαδήλωση προς την ισραηλινή πρεσβεία,

Τετάρτη 15/5, 18:00, Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το