Ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν την κα Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία είχε καταδικαστεί (σε πρώτο βαθμό) σε επτά μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της ψευδορκίας, να είναι η ιατροδικαστής που θα αναλάβει την υπόθεση. Επιπλέον, η κα Λεονταρή έχει πολιτευτεί στο παρελθόν με το ΛΑ.Ο.Σ του Γιώργου Καρατζαφέρη και τη Νέα Δημοκρατία, γεγονός που δημιουργεί εύλογη καχυποψία.

Μιά αναζήτηση στο διαδίκτυο μας έκανε γνώστες μιας καταγγελίας που έχει κάνει γ’ αυτή την Ιατροδικαστή ο δικηγόρος Λάρισας Γιώργος Μπαρτζώκης.
Η Λεονταρή Ρουμπίνη είναι πανελληνίως γνωστή για τις ατασθαλίες που έκανε στην υπηρεσία της ως ιατροδικαστής, τα παραποιημένα πορίσματα της, την μήνυση που της έχει υποβάλει η άλλη ιατροδικαστής η κα.Ακριβούση για την υπόθεση πτώσης του ΣΙΝΟΥΚ με το θάνατο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, την απόκρυψη στοιχείων στον πνιγμό μικρού Λαρισαίου τσιγγανόπουλου, την παράνομη διαδικασία ταριχεύσεων που έκανε, την αλλαγή των πορισμάτων της στο δικαστήριο για να αθωωθούν ιατροί συνάδελφοι της και έχει  φτάσει σε σημείο να χορηγήσει πιστοποιητικό θανάτου για ζωντανό συμπολίτη μας.

Τι καταγγέλλει ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου για την ιατροδικαστική εξέταση – «Μεταφέρεται η σορός στη Θεσσαλονίκη χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Τη μεταφορά στη Θεσσαλονίκη της σορού του Βασίλη Μάγγου, που πέθανε χθες ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας, και μάλιστα με τη δικαιολογία ότι στη Λάρισα δεν υπάρχουν ιατροδικαστές καταγγέλλει ο πατέρας του.

«Μεταφέρουν τη σωρό του παιδιού μας στη Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όχι στη Λάρισα, χωρίς τη συγκατάθεση μας. Έχουμε δικαίωμα σαν οικογένεια να επιλέξουμε και μας το στερούν» καταγγέλλει o Γιάννης Μάγγος, πατέρας του 27χρονου Βασίλη. «Ο γιος μας δεν είναι ένας νέος Γρηγορόπουλος, αλλά εμπιστοσύνη στο υπουργείο δεν έχουμε. Του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μετά θάνατο».

Όπως εξηγεί εμφανώς ταραγμένος ο κος Μάγγος, η οικογένεια, έμαθε την τελευταία στιγμή, ότι η σωρός μεταφέρεται εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη, με τη δικαιολογία ότι στη Λάρισα αυτές τις ημέρες δεν λειτουργεί νεκροτομείο.

«Εμείς όμως το ψάξαμε και μάθαμε, ότι την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Έτσι μας είπαν. Πήγαμε στον εισαγγελέα και τον ρωτήσαμε ευθέως: Έχει το δικαίωμα η οικογένεια να επιλέξει που θα πάει η σορός; Του λέμε εμείς το αντέχουμε ψυχολογικά να περιμένουμε μια μέρα, αφού την Πέμπτη θα υπάρχει εκεί ιατροδικαστής. Δεν αντέχουμε το οικονομικό κόστος της μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για πολλούς άλλους λόγους επιλέγουμε τη Λάρισα.

Ο εισαγγελέας μας απάντησε πως ναι, έχουμε λόγο ως οικογένεια, αλλά η απόφαση έχει ληφθεί. Ποιος πήρε την απόφαση ρωτήσαμε; Μας κοιτούσε ο εισαγγελέας χωρίς να μιλάει. Δεχτήκατε πιέσεις του είπα. Μας κοιτούσε και δεν μιλούσε, ομολογώντας με τον τρόπο του ότι δεν μπορούσε να αλλάξει την απόφαση. Μετά μάθαμε, ότι άλλαξαν τα δεδομένα και στη Λάρισα δεν θα έχει ιατροδικαστή για τις επόμενες 15 ημέρες! Σε ποιον να έχω εμπιστοσύνη λοιπόν;».

Σχετικά με την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στην οποία αποσιωπάται το γεγονός του ξυλοδαρμού και το εάν αυτή προδικάζει το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο κ. Μάγγος υπογραμμίζει πως η οικογένεια δεν θεωρεί τον 26χρονο έναν νέο Γρηγορόπουλο: «Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο ξυλοδαρμός, που είχαν πέσει δέκα πάνω του και του έσπασαν τα πλευρά, επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Αυτό δεν θα το δείξει καμία ιατροδικαστική έρευνα. Ο γιος μας λοιπόν δεν ήταν ένας Γρηγορόπουλος, δεν διεκδικούμε κάτι τέτοιο. Αλλά αγωνιζόταν ενάντια σε ένα αστυνομικό κράτος καταστολής. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε ως «αθλιότητα» και «ασύστολο ψέμα» τη σύνδεση του θανάτου του 26χρονου με τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς, προκαταβάλλοντας το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, σημειώνοντας ότι «τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, αναφέρεται ότι η νεκροψία και νεκροτομή διενεργείται με την παρουσία εισαγγελέα μετά από αίτημα του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το