Εκφραστής της κυβερνητικής γραμμής πάντα με τον πιο κυνικό τρόπο, ο Αδωνις Γεωργιάδης την είχε συνοψίσει και για τα Τέμπη, στις διαβόητες δηλώσεις του τον Νοέμβριο:

«αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας, άμα τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;»

Oι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει αμέσως αντιδράσεις, αλλά ο υπουργός του κ. Μητσοτάκη επέμεινε και σε νέα συνέντευξη, από τις πολλές που έχει τον χρόνο να δίνει καθημερινά:

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν επιλέξει, και κάνουν μεγάλο λάθος, να ασχολούνται κατ’ αποκλειστικότητα με ζητήματα που δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. ..Τι λένε τώρα; Ότι θα κάνουμε προανακριτική για τα Τέμπη. Με συγχωρείτε, πιστεύετε ότι αν ρωτήσετε τώρα, 100 τηλεθεατές .. θα ιεραρχήσουν την ανακριτική για τα Τέμπη ψηλά στην ιεραρχία τους ή χαμηλά;».

Η κυβέρνηση είχε εκτιμήσει ότι η υπόθεση των Τεμπών θα είχε την τύχη των υπολοίπων σκανδάλων από τα οποία απέδρασε εύκολα. Λίγο καλάθι νοικοκυράς, κανένα άσκοπο ταξίδι αστραπή του πρωθυπουργού στο εξωτερικό, όπου αυτοθαυμάζεται ότι διαπρέπει, καμιά αγορά νέων όπλων που θα κάνει τα κορόιδα εθνικά υπερήφανα, μία επίθεση στον Κασσελάκη για το πόθεν έσχες. Απ’ όλα έχει ο προπαγανδιστικός μπαξές.

Καθόλου περιέργως, το ίδιο σκεπτικό είχε υιοθετήσει και η ηγεσία της Δικαιοσύνης. «Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας» είπε στην Μαρία Καρυστιανού η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου!

Η κυβέρνηση και το σύστημα που την στηρίζει, είχαν υποτιμήσει τρεις παράγοντες. Ο πρώτος είναι ότι οι υποκλοπές παραδείγματος χάριν, σκάνδαλο για το οποίο κάθε σοβαρή ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί, αφορούσε τον πυρήνα της δημοκρατίας, αλλά όχι όλους τους πολίτες.

Ο αγρότης στην κατεστραμμένη Θεσσαλία ή ο ντιλιβεράς στην Κρήτη, δεν φοβάται ότι θα τον παρακολουθήσει η ΕΥΠ και το predator. Όμως στην περίπτωση των Τεμπών, ο καθένας σκέφτηκε ότι ο ίδιος, η ίδια, ή το παιδί τους μπορεί να είχε πάρει το μοιραίο τρένο προς τον άλλο κόσμο.

Ο δεύτερος υποτιμήθηκε λόγω έλλειψης μαρξιστικής παιδείας: ότι δηλαδή η συσσώρευση της ποσότητας μετατρέπεται κάποια στιγμή σε ποιότητα. Πιο λιανά, ότι δεν μπορείς να ξεγελάς συνέχεια τον κοσμάκη. Κάποια στιγμή θα σε πάρει πρέφα.

Και ο τρίτος παράγοντας που υποτίμησαν είναι η δύναμη της μάνας ή του πατέρα. Κανείς δεν ξέρει τι θα είχε γίνει αν η κυρία Καρυστιανού, ο κ. Ασλανίδης και οι υπόλοιποι γονείς και συγγενείς του Συλλόγου Τέμπη 2023 είχαν βυθιστεί στο πένθος και πήγαιναν σε καμία εκκλησία να προσευχηθούν. Αντί να αντιδράσουν δημιουργώντας ένα γιγαντιαίο κίνημα συμπαράστασης που κοντεύει το 1,5 εκατ. υπογραφές.

Αλλά να που αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν. Γιατί η κυβέρνηση και η ηθικά διεφθαρμένη ελίτ της χώρας είχαν υποτιμήσει τη δύναμη του πένθους και της οργής, τη δύναμη της μάνας. Μετά τη συγκλονιστική κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού ανήμερα Καθαρή Δευτέρα, σίγουρα δεν θα έβαλαν τα κλάματα όπως η μισή αίθουσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Μπορεί να μην συγκινήθηκαν καν.

Ίσως να μην έχουν καν καταλάβει πόσο έξω έπεσαν. Πόσο μακριά βρίσκονται από τις πραγματικές ανάγκες των υπηκόων. Γιατί είναι κλεισμένοι στον μικρόκοσμό τους, που θάλεγε και ο Αδωνις.

πηγή: tvxs.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το