Το οχηματαγωγό πλοίο «Πελαγίτης», το οποίο μετέφερε μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας του έργου της νέας Κλειστής Ελεγχόμενης υπερδομής – φυλακής για πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μπορεί πουθενά να ξεφορτώσει καθώς οι πολίτες τόσο της Χίου όσο και της Λέσβου αντιδρούν.

Στην αποφασιστικότητα των πολιτών της Χίου “προσέκρουσε” το πλοίο “Πελαγίτης” που έφτασε στο λιμάνι της Χίου μετά τις 9.30 το πρωί των Θεοφανείων αφού είχε αντιμετωπίσει τη σθεναρή αντίσταση των πολιτών και στο λιμάνι των Μεστών. Οι πολίτες της Χίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής αιρετών και πολιτών της Χίου σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα στον χώρο πρόσδεσης του πλοίου αποτρέποντας την προσέγγιση του.

Τελικά περί τις 11 το πλοίο απέπλευσε οριστικά, με ρότα προς Λέσβο, όπου ήδη το τοπικό Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλούσε τους εργαζόμενους και τους φορείς της Λέσβου σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Μυτιλήνης το μεσημέρι ώστε «να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων κέντρων φυλακών. Οι τοπικές κοινωνίες τόσο της Λέσβου όσο και της Χίου έχουν ήδη αποφανθεί: Καμιά δομή, ούτε κλειστή- ούτε ανοιχτή».

Το πλοίο έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου υπήρξε κινητοποίηση των κατοίκων δεδομένης της απόφασης για κατασκευή νέας Δομής-φυλακής και στη Λέσβο με ανάδοχο την ίδια εταιρεία. Το πλοίο ξεφόρτωσε μόνο τα φορτηγά με ευπαθή προϊόντα που δεν σχετίζονται με την εργολαβική εταιρεία και τη νέα δομή – υπό την επίβλεψη μάλιστα της τοπικής επιτροπής που αντιτίθεται στα σχέδια Μηταράκη. Ο πράκτορας της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι τα μηχανήματα της ΤΕΡΝΑ θα μείνουν εντός του πλοίου και θα αποβιβαστούν στη Θεσσαλονίκη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το