e-Πρόλογος
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Εργαζόμενοι
  • Διεθνή
  • Κοινωνία
  • Νεολαία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
  • Ιστορία
  • Ιδεολογικά
  • Απόψεις
  • Εκδηλώσεις
  • Ανακοινώσεις
  • Επικοινωνία
παντειον (1)
13 Απριλίου 2019

Κάτω τα χέρια απ’ τον φοιτητικό σύλλογο Παντείου – Στις 16 Απρίλη ψηφίζουμε Φοιτητική Πορεία

Νεολαία φοιτητική πορεία, Φοιτητική Πορεία Παντείου

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ! ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ

1. Την Τετάρτη 10/4, ημερομηνία διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, με αφορμή την παρουσία αναρχικών στη σχολή, οι δυνάμεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποχώρησαν από το κτήριο, παίρνοντας μαζί τους σφραγίδες απαραίτητες για τη διασφάλιση της εκλογικής διαδικασίας, ώστε να μην διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές.

2. Ευθύνη για την εξέλιξη αυτή φέρουν οι  ΠΑΣΠ-ΠΚΣ που αρνήθηκαν να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία ώστε να πιεστεί και η ΔΑΠ.

3. Για  τη  Φοιτητική  Πορεία  οι  φοιτητικές εκλογές δεν είναι η μητέρα των μαχών, αποτελούν όμως ένα δημοκρατικό όργανο πολιτικοποίησης, οργάνωσης και συγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων, κι ως τέτοιο οι φοιτητές πρέπει να το υπερασπιστούν.

4. Για  να  γίνουν  φοιτητικές εκλογές, το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ψήφισαν οι φοιτητές, πρέπει να διαλυθεί αφού ορίσει Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε). Η Κ.ΕΦ.Ε είναι αρμόδια για την πλήρη καιομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Η Κ.ΕΦ.Ε πρέπει να αποφασίζει με απλή πλειοψηφία. Βέβαια, αυτό δε γίνεται στο Πάντειο, όπου με ευθύνη των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-Ενωτικού (ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ), η Κ.ΕΦ.Ε αποφασίζει με πλειοψηφία 12/15 ακριβώς για να μπορούν οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ να παίρνουν αποφάσεις κατά πώς τους βολεύει, αφού οι δύο μαζί διαθέτουν 12 από τις 15 έδρες της Κ.ΕΦ.Ε.

5. Απ’ τη στιγμή που οι εκλογές ματαιώθηκαν, το μοναδικό νομιμοποιημένο όργανο για να ορίσει νέα ημερομηνία εκλογών, στη βάση του προηγούμενου εκλογικού κανονισμού, είναι η Κ.ΕΦ.Ε. Στο βαθμό που η ΔΑΠ δεν επιθυμεί να οριστεί νέα ημερομηνία εκλογών, η πλειοψηφία της Κ.ΕΦ.Ε όφειλε να προχωρήσει τις διαδικασίες κανονικά.

6. Από την άποψη αυτή, θεωρούμε πλήρως αντιδημοκρατική τη στάση των ΠΑΣΠ-ΠΚΣ-Ενωτικού, που προχώρησαν σε νεκρανάσταση του διαλυμένου Δ.Σ. του συλλόγου, δίνοντας επιχειρήματα στη ΔΑΠ και τη διαλυτική της στάση.

7. Η Φοιτητική Πορεία Παντείου καταδικάζει την κατάπτυστη στάση της Πρυτανείας και της Συγκλήτου της σχολής, η οποία κάνοντας τις πλάτες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αρνείται να παραχωρήσει κτήριο για τη διεξαγωγήτων εκλογών. Στην πραγματικότητα η Πρυτανεία και η Σύγκλητος λειτουργούν ως μακρύ χέρι της ΔΑΠ και πραγματοποιούν μια πρωτοφανή και αντιδημοκρατική παρέμβαση στο Σύλλογο Φοιτητών Παντείου.

8. Στις εκλογές ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ το πραγματικό δίλημμα είναι αν οι φοιτητές θέλουν ένα σύλλογο τσιφλίκι των φοιτητοπατέρων ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ, ή ένα σύλλογο ΜΑΖΙΚΟ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ!

poreia.net

 

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon
Πόρισμα ΕΜΠ: Βούλιαξαν με εκρηκτικά το «Αγία Ζώνη 2» Ψυχή βαθιά στη Νιάλα (Αγραφα) – 1947: Η απίστευτη συνάντηση του Δημοκρατικού Στρατού με τους διώκτες του

Related Posts

Φοιτ. Πορεία-αφίσα-αστυνομία-1α

Νεολαία, Πρωτοσέλιδα

Φοιτητική Πορεία: Οι φασιστικές επιθέσεις του Θ. Τζήμερου προδίνουν τον πραγματικό σκοπό της θέσπισης πανεπιστημιακής αστυνομίας

Γιάννενα_-140121-752

Νεολαία

Η φοιτητική συγκέντρωση στα Ιωάννινα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ-ΠΟΡΕΙΑ-ΚΟΡΑΗ

Ανακοινώσεις, Πρωτοσέλιδα

Φωτορεπορτάζ από τη μαζική εκπαιδευτική πορεία – H συμμετοχή της Φοιτητικής Πορείας και του Εκπαιδευτικού Ομίλου στη σημερινή συγκέντρωση στην Κοραή και στην πορεία στην Ομόνοια

Ακολουθήστε μας

| Όροι χρήσης | Πολιτική απορρήτου | © Πρόλογος 2018
Designed by kyrgeo