Ο ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, από τους πιο σκληροπυρηνικούς στην κυβέρνηση Νετανιάχου, ζήτησε την εκτέλεση Παλαιστινίων κρατουμένων που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές.

Σε μια δήλωσή του που υπάρχει και σε βίντεο, ο Μπεν Γκβιρ είπε ότι το Ισραήλ θα πρέπει να εκτελέσει τους Παλαιστίνιους κρατούμενους με μια «σφαίρα στο κεφάλι» και, παράλληλα, κάλεσε τη βουλή του Ισραήλ (Κνεσέτ) να υπερψηφίσει νομοσχέδιο που προβλέπει την εκτέλεση κρατουμένων, λέγοντας ότι θα πρέπει να τους δοθεί λίγη τροφή για να τους κρατήσει στη ζωή μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νόμος.

Η Κνεσέτ ήδη από τις αρχές Μαρτίου 2023, στην προκαταρκτική ανάγνωση του νομοσχεδίου, ενέκρινε την επιβολή της θανατικής ποινής σε Παλαιστίνιους κρατούμενους. Ο προτεινόμενος νόμος, ο οποίος απαιτεί δύο ακόμη αναγνώσεις για να τεθεί σε ισχύ, δίνει εντολή στα δικαστήρια να επιβάλλουν θανατική ποινή σε όσους «διαπράττουν αδίκημα δολοφονίας με κίνητρο τον ρατσισμό και πρόθεση να βλάψουν το κράτος του Ισραήλ».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το