e-Πρόλογος
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Εργαζόμενοι
  • Διεθνή
  • Κοινωνία
  • Νεολαία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
  • Ιστορία
  • Ιδεολογικά
  • Απόψεις
  • Εκδηλώσεις
  • Ανακοινώσεις
  • Επικοινωνία
ανθρακωρύχοι-7
6 Φεβρουαρίου 2023

Η «μαύρη» ζωή των ανθρακωρύχων – Όταν οι φωτογράφοι κατεβαίνουν στα άδυτα του Άδη [εικόνες]

Πολιτισμός ανθρακωρύχοι, φωτογραφίες

Η παγκόσμια χρήση του άνθρακα έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Όμως η χρήση του κάρβουνου παραμένει διαδομένη. Το business insider παρουσιάζει 16 εικόνες από την «κατάμαυρη» ζωή των ανθρακωρύχων εν ώρα εργασίας από τα ορυχεία της Κίνας μέχρι τη Δυτική Βιρτζίνια.

Μια ανθρακωρύχος κάνει το διάλειμμα της καπνίζοντας ένα τσιγάρο στα προάστια του Jixi, στην επαρχία Heilongjiang, στην Κίνα σε μια χώρα που ακόμα και σήμερα καλύπτει περίπου το ήμισυ της ζήτησης σε άνθρακα παγκοσμίως.

Η φωτογραφία απεικονίζει την τελευταία βάρδια των ανθρακωρύχων στο Kellingley το Δεκέμβριο του 2015. Το Kellingley ήταν το τελευταίο ανθρακωρυχείο που είχε μείνει στην Αγγλία και έκλεισε μετά από αιώνες εξόρυξης.

Ανθρακωρυχείο στο Laziska Gorne, στην Νότια Πολωνία όπου οι ανθρακωρύχοι εργάζονται σε βάθος 500 μέτρων.

Ανθρακωρύχοι διακόπτουν την νηστεία τους κατά τη διάρκεια Ραμαζανίου, στα 739 μέτρα κάτω από τη γη στο ανθρακωρυχείο Stara Jama, στη Ζένιτσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ο δωδεκάχρονος Αμπντούλ Καγιούμ από Assam σταματά για ένα πορτρέτο ενώ εργάζονται σε αποθήκη άνθρακα στις 15 Απριλίου 2011, κοντά στο Ladrymbai, στην περιοχή της Jaintia Hills, στην Ινδία.

Ένας ανθρακωρύχος περιμένει το λεωφορείο του μετά την έξοδο από το ορυχείο άνθρακα στο Zasyadko, στο Ντόνετσκ, στην Ουκρανία, στις 4 Μαρτίου, 2015. Δεκάδες ανθρακωρύχοι είχαν παγιδευτεί στο ανθρακωρυχείο μετά από έκρηξη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ντόνετσκ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 33 άνθρωποι.

Τέλη του 2014. Εργάτες προετοιμάζονται για την τελευταία τους μέρα στο ορυχείο λιθάνθρακα στο Markushegy της Ουγγαρίας. Το υπόγειο ορυχείο, δυτικά της πρωτεύουσας της πόλης της Βουδαπέστης, σταμάτησε την παραγωγή του άνθρακα στα τέλη του 2014, μετά από προσπάθειες της Ε.Ε να κλείσει τα μη ανταγωνιστικά ορυχεία λιθάνθρακα στην Ευρώπη.

Ένας εργάτης κάνει διάλειμμα σε μια χωματερή άνθρακα έξω από Μαζάρ-ι-Σαρίφ του Αφγανιστάν, το 2014.

25χρονος ανθρακωρύχος Mohammad Ismail σκάβει σε ένα ορυχείο άνθρακα στην Choa Saidan Shah, στην επαρχία Punjab, στο Πακιστάν, το 2014.

Οι εργαζόμενοι σε αυτό το ορυχείο στη Choa Saidan Shah στο Πακιστάν σκάβουν το κάρβουνο χρησιμοποιώντας τσεκούρια και μεταφέρουν το φορτίο στην επιφάνεια με γαϊδουράκια.

Εργάτης μεταφέρει ένα μπιτόνι γεμάτο πόσιμο νερό σε ορυχείο στα περίχωρα της ινδικής πόλης Αhmedabad.

Στη φωτογραφία οι ανθρακωρύχοι προετοιμάζονται για την απογευματινή τους βάρδια σε ορυχείο κοντά στην πόλη Gilbert, στη Δυτική Βιρτζίνια.

Εργαζόμενοι ξεφορτώνουν κάρβουνο από ένα φορτηγό στο λιμάνι Cigading, στο Cilegon, επαρχία Μπάντεν, το 2010. Η εγχώρια κατανάλωση άνθρακα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ινδονησία κάνοντας άλμα στο 15% και φτάνοντας τα 87,43 εκατομμύρια τόνους το 2015.

O Steve Torgersen, ένας Νορβηγός ειδικός εξόρυξης, συγκρίνει το μέγεθος του χεριού του με το απολιθωμένο αποτύπωμα ενός ιπποπόταμου που διατηρήθηκε με το πέρασμα των χρόνων στην οροφή ενός ανθρακωρυχείου στη νορβηγική Αρκτική, στο νησί Spitsbergen το 2007.

Ένας ανθρακωρύχος σημειώνει με μια κιμωλία την ποσότητα του άνθρακα που παράγει κάθε ανθρακωρύχος σε ένα αυτοσχέδιο πίνακα μέσα σε ένα ορυχείο γνωστό και ως «Pocitos» στην πόλη Nueva Rosita, στο Μεξικό, το 2008. Τα ορυχεία, που ονομάζονται «Pocitos» ή «μικρές τρύπες» είναι γνωστά στη χώρα για τις συχνά επικίνδυνες τεχνικές εξόρυξης που ακολουθούν.

Οι διασώστες μεταφέρουν έναν ανθρακωρύχο που τραυματίστηκε μετά από έκρηξη σε ορυχείο της Manisa στη δυτική επαρχία της Τουρκίας 75 χλμ βορειοανατολικά από τη Σμύρνη το 2014. Πρόκειται για μια από τις χειρότερες καταστροφές που έγιναν σε ορυχείο στην Τουρκία εδώ και δεκαετίες. Η πυρκαγιά που ξέσπασε είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 301 ανθρακωρύχοι, κάποιοι κάηκαν ζωντανοί ενώ κάποιοι άλλοι έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις.

πηγή: iefimerida.gr

Please follow and like us:
error
fb-share-icon
Tweet
fb-share-icon
Σύλλογος γονέων: Καλούμε τους μαθητές σε αποχή από τη σημερινή τηλεκπαίδευση και στηρίζουμε τους εκπαιδευτικούς για μη παροχή της με ίδια μέσα εκτός σχολείου Γιάννενα: Παρεμβάσεις της Νεολαίας και της Κομματικής Οργάνωσης του Μ-Λ ΚΚΕ

Related Posts

Ara-Guler

Πολιτισμός

“Μα πιο πολύ σιχαίνομαι τις εξαίσιες ιδέες που σκόνταψαν σε φράχτες και με τη συμφορά σκιάζονται ν’ αναμετρηθούν”

φωτο 7

Πολιτισμός

Σε σκοτεινούς καιρούς, ας είμαστε αρκετά ξεροκέφαλοι ώστε να συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε πείσμα των γεγονότων, ότι το να είσαι άνθρωπος αξίζει τον κόπο!

Παξινού Μήδεια

Πολιτισμός

Από τη Μήδεια του Ευριπίδη στη Φόνισσα του Παπαδιαμάντη

Ακολουθήστε μας

| Όροι χρήσης | Πολιτική απορρήτου | © Πρόλογος 2018
Powered by WordPress • Themify WordPress Themes