Ολοταχώς πίσω οδηγούν την παιδεία και απαιτούν «άμεση και αυστηρή συμμόρφωση»

Η αρμόδια υπηρεσία για την Παιδεία στην Οκλαχόμα απαίτησε χθες Πέμπτη από όλα τα δημόσια σχολεία σε αυτή την πολιτεία στις νότιες ΗΠΑ να διαθέτουν… μια Βίβλο σε κάθε τάξη και να τη διδάσκουν. Ο ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της δημόσιας παιδείας της Οκλαχόμα Ράιαν Γουόλτερς ανέφερε ότι ο κανόνας είναι υποχρεωτικός και απαιτεί «άμεση και αυστηρή συμμόρφωση».

«Κάθε εκπαιδευτικός, κάθε τάξη στην πολιτεία θα πρέπει να έχει μία Βίβλο και να διδάσκει από αυτή», δήλωσε ο Ράιαν Γουόλτερς, εξηγώντας ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία των Δέκα Εντολών. «Πρέπει να επαναφέρουμε τον Θεό στο σχολείο και να μην επιτρέψουμε στην άκρα αριστερά να μετατρέψει τα σχολεία μας σε κέντρα άθεων που μιλάνε για τη χώρα μας χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την πίστη», τόνισε μιλώντας στο Fox News.

«Η Βίβλος είναι ένα ιστορικό κείμενο απαραίτητο για να διδάσκουμε στα παιδιά μας την ιστορία αυτής της χώρας, για να κατανοήσουν πλήρως τον δυτικό πολιτισμό, για να κατανοήσουν τις βάσεις του δικαστικού μας συστήματος», εκτίμησε ο Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος. Η Οκλαχόμα προσπάθησε να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία ιδιωτικού, θρησκευτικού σχολείου με δημόσιους πόρους, κάτι που θα γινόταν για πρώτη φορά στη χώρα. Η πρόταση απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη της πολιτείας, όμως ενδέχεται να φτάσει ως το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη περίπου μία εβδομάδα αφού ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Λουιζιάνα επικύρωσε νόμο που προβλέπει να τοποθετηθούν οι Δέκα Εντολές σε κάθε αίθουσα δημόσιου σχολείου, από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ως τα πανεπιστήμια που χρηματοδοτούνται από το δημόσιο. Ο νόμος μάλιστα προβλέπει ότι οι Δέκα Εντολές θα αναρτώνται σε κορνίζες ή πόστερ με μεγάλη γραμματοσειρά, ώστε να είναι ευδιάκριτες. 

Θύελλα επικρίσεων – Προσφυγή στα δικαστήρια 

Στο μεταξύ η βασική ένωση εκπαιδευτικών της πολιτείας σχολίασε ότι η εντολή για τη διδασκαλία της Βίβλου είναι αντισυνταγματική και πρόσθεσε ότι με βάση τον πολιτειακό νόμο οι σχολικές περιφέρειες έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν ποια βιβλία θα είναι διαθέσιμα στις τάξεις.

Εναντίον του νόμου αυτού προσέφυγε αμέσως η ένωση, εκτιμώντας ότι παραβιάζει την αρχή του διαχωρισμού εκκλησίας- κράτους. Προσφυγές στη δικαιοσύνη αναμένεται να υπάρξουν και εναντίον του μέτρου που ανακοινώθηκε στην Οκλαχόμα. Η Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ απαγορεύει τη θέσπιση εθνικής θρησκείας και την προώθηση μίας θρησκείας ή ενός δόγματος έναντι των άλλων.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το