Κάτοικοι εγκαταλείπουν απο την παραλία Κοχύλι με φέρυ μποουτ καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει στη Λίμνη, Βόρεια Εύβοια, 6 Αύγουστου, 2021

Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, κατεστραμμένες περιουσίες με την φωτιά στην Εύβοια να καίει ανεξέλεγκτη, τις εκκενώσεις οικισμών να είναι συνεχείς και τους κατοίκους ακόμη να απορούν και να κάνουν εκκλήσεις για εναέρια μέσα, που παραμένουν ελλιπέστατα.

https://twitter.com/i/status/1424409851761934340

Καθώς το πύρινο μέτωπο κατακαίει τα πάντα και φτάνει να απειλεί ακόμη και την Ιστιαία κάτοικοι το δόγμα «εκκενώστε, εκκενώστε, εκκενώστε» φαίνεται πως έχει πάει περίπατο, πλέον, στην περιοχή, καθώς είναι πολλοί οι κάτοικοι των χωριών που δεν εγκαταλείπουν τις εστίες τους και παλεύουν δραματικά με τις φλόγες με τη συνδρομή των όσων πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών βρίσκονται στα σημεία. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το Πευκί, όπου έχουν συγκεντρωθεί πολλές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι από τις φλεγόμενες περιοχές, καθώς όσοι άνδρες είναι ικανοί να παλέψουν με τις φλόγες έχουν παραμείνει στα χωριά τους.

Απόγνωση

Οι κραυγές αγωνίας τους διαλύουν το κυβερνητικό αφήγημα πως «τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δάση δημιουργούνται ξανά», καθώς χιλιάδες άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι από την κεντρική κυβέρνηση.

Επειδή η κυβέρνηση μας κλείνει «το μάτι» πως δεν έχουμε νεκρούς… Για ρώτα και τους ζωντανούς πώς νιώθουμε; 

Σπίτια, καμένες αποθήκες, αγροτικές εγκαταστάσεις, ποιμνιοστάσια, κοπάδια, μέλισσες, κτήματα, ελιές κάηκαν όλα και μαζί τους οι ζωές των ανθρώπων που έμειναν χωρίς σπίτι, χωρίς, γη, χωρίς δουλειά, χωρίς ζωή.

 Ένας κάτοικος της Ιστιαίας αποδόμησε με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα λέγοντας: Την επόμενη ημέρα θα είμαστε 40.000 ζωντανοί – νεκροί. Βοήθεια, βοήθεια, βοήθεια. Αν δεν πετάξει αεροπλάνο θα είναι ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή, θα θρηνήσουμε θύματα, ο κόσμος έχει κουραστεί.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το