Στην περιοχή του Ερημίτη από το πρωί της Πέμπτης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Περίπου 120 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν αποψιλώσει σε δυο ημέρες στον Ερημίτη, κατ’ εντολή του εργολάβου, κατήγγειλε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, Χ. Κουτσούρης.

Οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, αναφέρει το kerkyrasimera.gr .

Επί τόπου έφθασε κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη και μηχανικούς του δήμου οι οποίοι ζήτησαν να δουν τις άδειες των εργασιών, βάσει των οποίων έχουν προχωρήσει στην αποψίλωση, καθώς ο αντιδήμαρχος Τ.Υ. αναφέρει πως πρόκειται για δασική έκταση, και απαγορεύεται η αποψίλωση. Ως εκ τούτου, είχαν ραντεβού ο Δήμος με τους μηχανικούς του έργου οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ προκειμένου να επιδείξουν τις άδειες και τα σχετικά έγγραφα. Όπως δήλωσε ο Χ. Κουτσούρης, έχουν σχετική άδεια για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης προστασίας αλλά όχι για την αποψίλωση στην οποία έχουν προχωρήσει. Καθ’ οδόν βρίσκεται και η Δασική Υπηρεσία η οποία αναμένεται στον Ερημίτη ενώ δήμαρχος και αντιδήμαρχοι στη συνέχεια θα απευθυνθούν, εφόσον χρειαστεί, σε Πολεοδομία και εισαγγελέα. Ωστόσο αν υπάρχουν οι προβλεπόμενες άδειες εργασιών, τότε δεν θα τους ενοχλήσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος να σημειωθεί, πως στην περιοχή του Ερημίτη από το πρωί της Πέμπτης βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το έργο αφορά τρεις ζώνες. Η πρώτη ΖΙΒ για 30 στρέμματα, η δεύτερη ΖΙΑ 60 στρέμματα και η τρίτη ΖΙΓ 30 στρέμματα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το