ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Δελτίο τύπου των ΑΠΣΚ για την τελευταία μέρα (3/7) του 21ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ
Τα αποτελέσματα των εκλογών για ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ

Την τελευταία μέρα του 21ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ κι ενώ η διαδικασία ψήφισης αποφάσεων ήταν σε εξέλιξη, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ , ΣΥΝΕΚ διέλυσαν το συνέδριο.

Πιο συγκεκριμένα κατατέθηκε πρόταση που στηρίχτηκε από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και την ΑΣΕ-ΠΑΜΕ για απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (ατομική, εσωτερική-εξωτερική αξιολόγηση σχολικής μονάδας), που καλούσε ταυτόχρονα και τα πρωτοβάθμια σωματεία να κηρύξουν κι αυτά απεργία- αποχή, αν χρειαστεί. Φάνηκε από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία ότι η πρόταση θα είχε την πλειοψηφία στο συνέδριο και η ΔΑΚΕ επικαλέστηκε κατά παράβαση του καταστατικού της ΟΛΜΕ την προϋπόθεση του 66,7% για τη λήψη απόφασης για απεργία, που ως γνωστόν ισχύει μόνο για τις Γενικές Συνελεύσεις προέδρων και όχι για το συνέδριο, για να ακυρώσει πραξικοπηματικά τη συνεδριακή απόφαση. Αφού απέτυχε το πραξικόπημά της, πήρε την πολιτική απόφαση να αποχωρήσει από το συνέδριο. Οι ΣΥΝΕΚ αποχώρησαν για να διαβουλευτούν και τελικά επέστρεψαν στον χώρο του συνεδρίου κι ενώ έπρεπε να συνεχιστεί η διαδικασία ψήφισης της απόφασης , έθεσαν ως όρο για την παραμονή τους ώστε να υπάρξει απαρτία, ουσιαστικά να ψηφιστεί η δική τους πρόταση που δεν περιελάμβανε την απεργία αποχή από κάθε αξιολόγηση , που ισοδυναμούσε με την αναίρεση της αγωνιστικής απόφασης για την αξιολόγηση. Επειδή ο εκβιασμός δεν έγινε δεκτός από τους άλλους συνέδρους και καθώς συνεχιζόταν η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη λήψη της απόφασης, αποχώρησαν από το συνέδριο ώστε να μην υπάρξει απαρτία.

Για άλλη μια φορά τα συνεταιράκια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού- σε μια στιγμή που η ΑΣΕ ήταν έτοιμη να ψηφίσει απεργία – αποχή και από την ομοσπονδία και από τις ΕΛΜΕ – έδρασαν πραξικοπηματικά και αυταρχικά. Ήθελαν να εμποδίσουν αγωνιστικές αποφάσεις που θα έβαζαν τον κλάδο σε νέα τροχιά κινητοποιήσεων ενάντια στην αξιολόγηση κι ενάντια στην πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα αντίστοιχα μορφωτικά των μαθητ(ρι)ών.

********

ΓΙΑ ΟΛΜΕ

ΔΑΚΕ 80 – 3 ΕΔΡΕΣ
ΑΣΕ- ΠΑΜΕ 67 – 3 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΝΕΚ 60 – 2 ΕΔΡΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 56 – 2 ΕΔΡΕΣ
ΠΕΚ 26 – 1 ΕΔΡΑ

ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ 
1η Χρονιά : Κουρνιώτης Χρήστος – Σωτηρόπουλος Άκης
2η Χρονιά : Βασιλάτου Βίκυ – Πετράκης Βασίλης

ΓΙΑ ΑΔΕΔΥ
ΔΑΚΕ 80 – 21 ΕΔΡΕΣ
ΑΣΕ – ΠΑΜΕ 69 – 19 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΝΕΚ  59 – 16 ΕΔΡΕΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 55 – 15 ΕΔΡΕΣ
ΠΕΚ 26 – 7 ΕΔΡΕΣ
ΑΛΛΟΙ ΔΕΞΙΟΙ 4 – 1 ΕΔΡΑ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ 1 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 2

ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2025
ΣΟΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 33
ΜΠΕΛΜΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 33
ΔΑΜΑΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 32
ΦΥΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 32
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 30
ΣΠΑΧΗ ΑΡΕΤΗ 29
ΝΤΑΦΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 28
ΚΑΛΟΥΣΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 27
ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 25
ΜΠΑΧΤΗ ΑΝΝΑ 24
ΚΟΝΤΕΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 23
ΡΕΠΠΑ ΒΕΤΑ 21
ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 21
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΙΔΙΚΗ 20
ΣΑΡΑΪΔΑΡΗ ΠΟΠΗ 20

Αυτοί κι αυτές εκλέγονται για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τον Δεκέμβρη του 2025. Εκλέγονται 15 . Επειδή υπήρχε ισοψηφία στις θέσεις 14 και 15 από Παυλοπούλου Ευρυδίκη, Σαραϊδάρη Πόπη και Πετράκη Βασίλη, ύστερα από κλήρωση  14η είναι η Παυλοπούλου Ευρυδίκη και 15η η Σαραϊδάρη Πόπη.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το