Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

Για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη

76 χρόνια NAKBA

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος

Η κλιμάκωση της επίθεσης του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ κατά του ηρωικού παλαιστινιακού λαού στη Γάζα, με την επέκταση του πολέμου στη Ράφα, οδηγεί σε δραματικές εξελίξεις. Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί στην πολύπαθη Ράφα όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω από 1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, το κλείσιμο των περασμάτων της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους αμάχους, προκαλούν νέες εκατόμβες νεκρών, προετοιμάζουν την ολοκληρωτική γενοκτονία των Παλαιστίνιων με τον λιμό, τις ασθένειες, την καταστροφή των υποδομών και τον ολοκληρωτικό πόλεμο. ΗΠΑ και ΕΕ, με την πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ είναι συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας. Χωρίς την βοήθεια όλων αυτών, το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτό το τερατώδες έγκλημα. Επίσης, όλες οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις που συνέβαλαν στη δημιουργία του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, στην παραμονή και στην αύξηση των αμερικανονατοϊκών βάσεων και στην στρατιωτική εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ πρέπει να καταδικαστούν. Ο λαός μας πληρώνει ακριβά τις τερατώδεις εξοπλιστικές δαπάνες, καθώς και το κόστος των πολεμικών αποστολών έξω από τα σύνορά μας (μισό εκατομμύριο την ημέρα μόνο για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα), ενώ αυξάνεται και ο κίνδυνος επέκτασης του πολέμου.

Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους λαούς όλου του κόσμου, με τις συγκλονιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις – καταλήψεις, που υφίστανται αυταρχισμό και βίαιη καταστολή.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που μπορεί να ανατρέψει τα ιμπεριαλιστικά και σιωνιστικά σχέδια!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ στην ΓΑΖΑ και στη Δυτική Όχθη, να αποχωρήσουν τα Ισραηλινά, να μπει τέλος στη γενοκτονία των Παλαιστινίων!

Να διακοπεί κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ. Διακοπή των σχέσεων των ελληνικών ΑΕΙ με το Ισραήλ, ανατροπή των συμφωνιών για έρευνα για ισραηλινά συμφέροντα.

Καμιά εμπλοκή – συμμετοχή της χώρας μας στη δολοφονική εκστρατεία του Ισραήλ – Κανένας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα – Να γυρίσει αμέσως πίσω η φρεγάτα Ύδρα!

Έξω οι αμερικάνικες και νατοϊκές βάσεις, έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις και στις εκδηλώσεις συμπαράστασης στον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για αποτίναξη της κατοχής, λευτεριά, Εθνική ανεξαρτησία, αγώνας που αποτελεί φάρο για όλους τους λαούς του κόσμου!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος – Ο Γενικός Γραμματέας

Κατσιγιάννης Αλέξανδρος – Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το