Απίστευτη επιχείρηση φακελώματος φοιτητών από ΕΛ.ΑΣ. και πρυτανεία του ΑΠΘ

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, την ίδρυση αστυνομικής δύναμης στα ΑΕΙ επιχειρεί να επαναφέρει και το «φοιτητικό» της ασφάλειας.

Εγγραφο του πρύτανη του Αριστοτελείου ζητούσε από τους προέδρους των τμημάτων του πανεπιστημιακού ιδρύματος και τον κοσμήτορα να του αποστείλουν τα στοιχεία των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων.

Στο έγγραφο, μάλιστα, σημειώνεται ότι τα στοιχεία αυτά τα ζητά το Γραφείο Γενικής Αστυνόμευση του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου.

Σε μια περίοδο όπου το φοιτητικό κίνημα παραμένει σε αναβρασμό απέναντι στις κυβερνητικές επιδιώξεις για τα ΑΕΙ και οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ήταν ιδιαίτερα δυναμικές, κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για απροκάλυπτο φακέλωμα «υπόπτων» συνδικαλιστών φοιτητών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά τις αντιδράσεις, ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου υποχώρησε και απέστειλε νέο «επείγον» έγγραφο προς τους ίδιους παραλήπτες ενημερώνοντας ότι δεν απαιτείται, τελικά η αποστολή των στοιχείων των φοιτητών.

Είναι φανερό ότι η Πρυτανεία δεν δίστασε να γίνει ο λαγός των κυβερνητικών επιδιώξεων και αντί να γυρίσει σαν απαράδεκτη την απαίτηση αστυνομίας και εισαγγελίας, μεταβίβασε το αίτημα προς τα τμήματα, ζητώντας την παράδοση στοιχείων. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε ανακοίνωσή της η Φοιτητική Πορεία Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι: Εδώ και μέρες εκτυλίσσεται ένα νέο ρεσιτάλ τρομοκρατίας και εκφοβισμού στο ΑΠΘ. Για δύο μέρες οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από το ΑΠΘ, πραγματοποιώντας ελέγχους και προσαγωγές σε κόσμο που ήθελε να προσεγγίσει το ΑΠΘ. Μάλιστα, χθες, δυνάμεις των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν συγκεντρωμένους φοιτητές στη ΣΘΕ.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει ξεκάθαρο πως ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη είναι εδώ, εφαρμόζεται, το ίδιο και η παρουσία της αστυνομίας στις σχολές. Και για αυτό θα υπάρχει και η καταστολή. Το επόμενο γεγονός του παζλ της καταστολής αποτελεί η προκλητικότατη ενέργεια της ΓΑΔΘ να απαιτήσει από τον Πρύτανη του ΑΠΘ τα ονόματα εκλεγμένων συνδικαλιστών των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, στα πλαίσια εισαγγελικής έρευνας! Μια κίνηση βγαλμένη από μαύρες μέρες!

Ο πάντα πιστός υπηρέτης της κυβέρνησης στην υλοποίηση της πολιτικής της καταστολής, Πρύτανης Παπαϊωάννου, κάλεσε τις Κοσμητείες να παραδώσουν τα σχετικά ονόματα! Πρόσχημα για το νέο αυτό ξεδίπλωμα της τρομοκρατίας είναι πάρτι που διοργανώθηκαν στο ΑΠΘ. Αυτά τα πάρτι βεβαίως και δεν έχουν σχέση με τη δράση των φοιτητικών συλλόγων και την πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα στις σχολές.

Τα κανάλια τα παίζουν πρωί-βράδυ σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν κλίμα για την εγκατάσταση της αστυνομίας μες στις σχολές, για να μας προστατεύσει, υποτίθεται, από τα πάρτι στα οποία διασπείρεται ο ιός. Την ίδια στιγμή, όλη η κοινωνία έχει ανοίξει, όπως και η εστίαση, για χάρη του τουρισμού και χωρίς ουσιαστικά μέτρα. Για ακόμα μια φορά, η διασπορά του ιού χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία για την προώθηση της πολιτική της καταστολής.

Η κυβέρνηση θέλει την αστυνομία μέσα στις σχολές, ακόμα κι αν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις πάγωσαν, για την ώρα, την πανεπιστημιακή αστυνομία. Τη θέλει για να εξασφαλίσει την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-ΧρυσοχοΪδη. Τη θέλει για να περάσει το νέο νομοσχέδιο της κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων και του ενιαίου ψηφοδελτίου. Ιδιαίτερα εν όψει της αυριανής γενικής απεργίας, η κυβέρνηση έχει στόχο να αναζωπυρώσει την καταστολή, για να περάσει δια πυρός και σιδήρου την κατάργηση του 8ωρου και τα υπόλοιπα αντιλαΪκά μέτρα. Απέναντι στο νέο αυτό χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων, οι φοιτητές πρέπει να συσπειρωθούν στους Συλλόγους τους, να ξαναπιάσουν το νήμα των μαζικών κινητοποιήσεων της προηγούμενης περιόδου. Να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Έξω η αστυνομία από τις σχολές!

Please follow and like us: