Ανακοίνωση από τις Ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης για νέες στρατιωτικές ναυτικές επιχειρήσεις:

✔️ Τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα: 

– Η πρώτη επιχείρηση είχε ως στόχο το πλοίο “LAAX”, το οποίο χτυπήθηκε άμεσα και υπέστη σημαντικές ζημιές.

– Η δεύτερη επιχείρηση είχε ως στόχο το πλοίο “MOREA”.

– Η τρίτη επιχείρηση είχε ως στόχο το πλοίο “Sealady”

Οι τρεις επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση πολλών ναυτικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, επιτυγχάνοντας άμεσα χτυπήματα.

✔️ Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης πραγματοποίησαν δύο στρατιωτικές επιχειρήσεις με στόχο τα αμερικανικά πλοία “ALBA” και “Maersk HARTFORD” στην Αραβική Θάλασσα, χρησιμοποιώντας αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

✔️ Η έκτη στρατιωτική επιχείρηση στόχευσε το πλοίο “MINERVA ANTONIA” στη Μεσόγειο Θάλασσα με έναν αριθμό πυραύλων κρουζ.

Όλα τα προαναφερθέντα πλοία αποτέλεσαν στόχο για παραβίαση της απόφασης απαγόρευσης της πρόσβασης στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης, μπροστά στα συνεχιζόμενα “ισραηλινά” εγκλήματα κατά των αδελφών μας στη Λωρίδα της Γάζας, δεν θα διστάσουν, με τη βοήθεια του Αλλάχ, να στοχεύσουν όλα τα πλοία που συναλλάσσονται με την “ισραηλινή” οντότητα στην περιοχή των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκε, ανεξάρτητα από τον προορισμό τους, όπως αναφέρεται σε προηγούμενες δηλώσεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης χαιρετίζουν την ηρωική παλαιστινιακή αντίσταση στη Λωρίδα της Γάζας και όλους τους ελεύθερους υποστηρικτές της στο Λίβανο και το Ιράκ και επιβεβαιώνουν τη συνέχιση των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων μέχρι να σταματήσει η επίθεση και να αρθεί η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκδόθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης

29 Μαΐου 2024

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το