ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ N. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΤΡΙΤΗ 11 /10) ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ(13μμ)-ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

 • ΜΕΝΤΟΡΕΣ – ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ
 • ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
 • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ
 • ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ-ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
 • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
 • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ–ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΤΩΤΩΝ-ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ (ΣΤΕΓΗ-ΣΙΤΙΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ)
 • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Συνάδελφοι, η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ ετοιμάζει με περισσή προκλητικότητα το λαό για την πείνα και την εξαθλίωση του κατοχικού χειμώνα του 1942(!) και επιβάλλει πολιτική πρωτόγνωρης μεταπολιτευτικά φτώχειας, ακρίβειας, ανεργίας και καταστολής, την ίδια στιγμή θεσπίζει και τη χαριστική βολή ενάντια στις θεμελιώδεις κατακτήσεις μας, με το νέο ΦΕΚ για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, βάσει του οποίου, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική των ν(4592, 4823), επιδιώκει να καθιερώσει τους Νέους Επιθεωρητές(!), με τη μορφή του του Σχολικού Συμβούλου και του Μέντορα, και να διαλύσει το σύλλογο διδασκόντων, μέσω των περιώνυμων Εκπαιδευτικών Ομίλων.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση της ΝΔ με τα νέα μέτρα, εφαρμόζοντας όλο το νομοθετικό πλέγμα των αντιδραστικών συνθηκών της ΕΕ, αξιοποιεί νέους παραπλανητικούς όρους, για να επιβάλει την ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, επαναφέροντας, ουσιαστικά, τον επιθεωρητή με τη μορφή του Σχολικού Συντονιστή, ο οποίος: θα… ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ(!) το έργο των συναδέλφων, ακυρώνοντας την αρχή της παιδαγωγικής ελευθερίας και ισοτιμίας. Θα συντάσσει εκθέσεις προγραμματισμού και Αξιολόγησης(!), αναλαμβάνοντας τον αντιδημοκρατικό ρόλο του «επόπτη-αξιολογητή». Θα καλεί σε συνεδρίες(1 το μήνα), καταστρατηγώντας τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας του συλλόγου και το ωράριο. Θα διοργανώνει δειγματικές διδασκαλίες και θα υποβάλλει στο διευθυντή-manager τις εκθέσεις του, αποσπώντας ως ανταμοιβή αρχικά μόρια… και ευελπιστώντας… στο μέλλον να πάρει κάποια ψυχία μισθολογικής διαφοροποίησής του από τους υπόλοιπους. Μετατρέπεται έτσι σε βασικό παράγοντα επιβολής της ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ του συλλογικού ιστού της ισοτιμίας στην αμοιβή και στην εκπαιδευτική πράξη, αλλά και σε μηχανισμό ακύρωσης των θεμελιωδών εργασιακών και δημοκρατικών κατακτήσεων μας.

Στην ίδια βάση, ο Μέντορας-Παιδαγωγικός Σύμβουλος προβλέπεται να ασκεί το επίσης αντισυναδελφικό και αντιδημοκρατικό έργο της «Διοικητικής Εποπτείας» στους νεοδιόριστους, στη βάση της οικοδόμησης μιας ιεραρχικής εργασιακής δομής ανισοτιμίας, ανταγωνισμού, πειθαναγκασμού, επίτασης της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Το νέο μωσαϊκό του σχολείου της ιδιωτικο-οικονομικής λειτουργίας προβλέπει ακόμη τη συγκρότηση των περίφημων Εκπαιδευτικών Ομίλων, οι οποίοι, στην ουσία, θα έχουν στόχο να απογυμνώσουν το σύλλογο από κάθε παιδαγωγική και πολιτιστική δραστηριότητα και συλλογική δημοκρατική δράση, όπως επιτάσσουν οι νόμοι της αγοράς.Στη βάση αυτή, είναι προφανές ότι αποτελεί ύψιστο συλλογικό καθήκον και δημοκρατικό χρέος μας να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στη νέα επέλαση στα βασικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

 • Να ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ τους ρόλους του Συντονιστή και του Μέντορα
 • Να ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΜΕ στην ΑΚΥΡΩΣΗ των συλλογικών δικαιωμάτων μας
 • Να ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Να ΜΗΝ ΑΝΑΘΕΣΟΥΝ οι ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ αυτούς τους αντιδημοκρατικούς ρόλους σε συναδέλφους και να προασπιστούν τις θεμελιώδεις συλλογικές κατακτήσεις.

Τονίζουμε ότι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι έχουν το αναφαίρετο και κερδισμένο με αγώνες δικαίωμα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΡΝΗΣΗΣ των ρόλων που μας ακυρώνουν ως παιδαγωγούς, ως εκπαιδευτικούς και ως εργαζόμενους.

Καλούμε τους συναδέλφους, είτε έχουν οριστεί ως Συντονιστές ή Μέντορες, είτε είναι… εποπτευόμενοι, να ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ή ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ. Διευκρινίζουμε ότι ή όποια συνεδρία του Συλλλόγου όποτε και εφόσον συγκληθεί, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Μέντορες και Συντονιστές ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙ ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, αλλά ο διευθυντής και συνεπώς ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ή ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ.Καλούμε επίσης του Διεθυντές να λειτουργήσουν ως μέλη του συλλόγου του σχολείου τους και ως μέλη του σωματείου μας και να δηλώσουν Απεργία-Αποχή από τα αντιδραστικά μέτρα της Αξιολόγησης-Κατηγοριοποίησης-Ιδιωτικοποίησης

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ(13μμ)ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 • ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ
 • ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (9 ΝΟΕΜΒΡΗ)
 • ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
 • ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ-ΦΤΩΧΕΙΑΣ- ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
 • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ-ΨΙΧΟΥΛΑ.
 • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
 • ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ
 • ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΜΟΝΟ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΠΑΛΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το