γράφει η Δήμητρα Σαμαρά

Διαβάζουμε και μένουμε έκπληκτοι…

Στην υλοποίηση του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία, προχώρησε η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. για την αντιμετώπιση της μοναξιάς των ηλικιωμένων / Χρυσάνθη Παλάζη– Αθηνά Λινού υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας”

Σε δηλώσεις της η κ. Χρυσάνθη Παλάζη Τσοχατζίδη ανέφερε: «Στόχος μας είναι να ωφεληθούν οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας από όλο τον δήμο Σερρών, οι οποίοι βιώνουν τη μοναξιά. Πρέπει να σταματήσει ο Ηλικιακός Ρατσισμός.Πρέπει να δούμε την Τρίτη ηλικία με άλλη ματιά. Για τον λόγο αυτό και προχωρήσαμε στην υλοποίηση του προγράμματος Φιλία σε κάθε ηλικία. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους συμπολίτες μας της Τρίτης Ηλικίας, που νιώθουν μόνοι να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Άνθρωποι που είτε δεν έχουν κανένα είτε έχουν αλλά δεν μπορούν να τους μιλήσουν. Άνθρωποι που θέλουν ένα τηλεφώνημα από εμάς, που θέλουν να μας πουν τα νέα τους, να μάθουν τα δικά μας κι ας μη μας γνωρίζουν προσωπικά. ….. ..Δεν απαιτούνται συγκεκριμένες γνώσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής. Το μόνο που απαιτείται είναι η αγάπη και το νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο».

Φιλία, ηλικιακός ρατσισμός / μοναξιά – λέξεις που χρησιμοποιούνται αλλοιώνοντας και φθειροντας τις έννοιες, λέξεις που χρησιμοποιούνται κατα το δοκούν και το βολευειν εκείνων που επιδιώκουν τον λαό παθητικό θεατή- συμπεριλαμβανομένης και της τρίτης λεγόμενης ηλικίας!

“….Οι λαοί πιστεύουν πιότερο τ’ αυτιά τους, παρά τα μάτια τους.
Πιότερο το μύθο παρά τα γεγονότα” διαπιστώνει ο Βάρναλης. Και το πολεμά! Πολλά χρόνια αργότερα ο Τζόναθαν Κόου γράφει στην “λέσχη των τιποτένιων” (εξαιρετικό βιβλίο) «ο άνθρωπος επηρεάζεται περισσότερο απ την γλώσσα παρά από τα γεγονότα της πραγματικότητας που τον περιβάλουν»

Αγαπητοί ηλικιωμένοι, οι υπογραφές έπεσαν και μπορείτε να νοιώσετε ανακούφιση! Διότι, κατα πως λέει η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και επαυξάνει η πανεπιστημιακός, η μοναξιά θα φοβηθεί και θα φύγει όταν ένας εθελοντής (προσέξτε ούτε καν ειδικός!) σας τηλεφωνήσει για να του πείτε τι κάνετε! Να του πείτε τα νεα σας και ν ακούσετε τα δικά του!!

Φιλία με συνταγή, όπως φτιάχνουμε κέικ! Φιλία και κατά παραγγελία όπως κάνουμε delivery! !


Κι έτσι σταματά ο ηλικιακός ρατσισμός, κατα πως λέει η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κι επαυξάνει η πανεπιστημιακή δασκάλα!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, κυρίες μου, με όλον τον σεβασμό

Τα “άσπρα μαλλιά” νοιώθουν ασφάλεια και ηρεμία και καθόλου μοναξιά όταν τα εγγόνια τους

  • πηγαίνουν σε ασφαλή σχολεία
  • σπουδάζουν σε πανεπιστήμια που δεν αστυνομοκρατούνται
  • αγωνίζονται χωρίς η μπότα και το γκλοπ του μπάτσου να τους κόβει την ανάσα
  • μπορούν να έχουν δουλειά χωρίς να περάσουν απο κρεβατοκάμαρες εργοδοτών, διευθυντάδων, βρωμερών ΜΚΟ και κάθε είδους τεράτων.

Τα “άσπρα μαλλιά” κυρίες μου, με όλον τον σεβασμό, ουδόλως νοιώθουν μοναξιά όταν

  • δεν περικόπτεται η σύνταξη τους
  • έχουν φάρμακο, γιατρό στην γειτονιά τους και νοσοκομείο στην πόλη τους
  • εμβολιάζονται! (ως γνωστόν και ουδόλως αμελητεον οι 65-75ρηδες θα μείνουν ανεμβολίαστοι και άρα απροστάτευτοι επί μακρόν και αγνωστον!)

Τα “άσπρα μαλλιά” κυρίες μου, με όλον τον σεβασμό – αγωνίζονται και παλεύουν μαζί με τα εγγόνια τους για δημοκρατία, δουλειά κι αξιοπρέπεια! Παλεύουν όχι μόνο για να ξεριζωθούν τα αγριόχορτα που μας πνίγουν απο την βρώμα και την δυσωδία τους μα για να αλλάξει το χώμα που τα τρέφει και τα μεγαλώνει!

Διότι ως γνωστόν και χιλιοειπωμένον, εκτός απο την μοναξιά υπάρχει ο αγώνας (για να παραφράσουμε ένα παλιό σύνθημα που το θυμούνται οι παλιοί!).

Να είστε βέβαιες, αξιότιμες κυρίες πως στις γραμμές των όρθιων κεφαλιών ανεξαρτήτως χρώματος μαλλιών, ο ηλικιακός ρατσισμός και η μοναξιά είναι λέξεις άγνωστες!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το

Παρόμοια αρθρογραφία