Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την απαγόρευση συγκεντρώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο.
Συγκεκριμένα με εντολές της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση συγκεντρώσεων και μοτοπορειών από το απόγευμα της Τρίτης 6/10 ως το πρωί της Πέμπτης 8/10! Για δύο ολόκληρες ημέρες η κυβέρνηση αποκλείει το κέντρο της πρωτεύουσας, ως ένδειξη υποτέλειας προς τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά της!

Η αιτιολόγηση της απαγόρευσης με το πρόσχημα της «πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής…» αποτελεί μνημείο υποκρισίας! Εγκλήματα και «ιδίως κατά της ζωής» δεν διαπράττουν οι λαοί και το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, αλλά τα αμερικάνικα αεροπλανοφόρα και βομβαρδιστικά, που έχουν μακελέψει εδώ και δεκαετίες κάθε γωνιά του πλανήτη, με τη συνέργεια της ελληνικής ολιγαρχίας, που παραδίδει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών, χρυσοπληρώνοντας και στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό σε κάθε κατακτητική εκστρατεία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ, από την Ουκρανία ως τη Μέση Ανατολή και τη γενοκτονία που υφίσταται σήμερα ο Παλαιστινιακός λαός από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Παρά την κυβερνητική επιχείρηση καταστολής με χιλιάδες πάνοπλους αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας και τη διάδοση της τρομολαγνείας από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης 6/10, σπάζοντας στην πράξη την απαγόρευση, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Θλιβερή εικόνα παρουσίασε το ΚΚΕ, με μια διασπαστική συγκέντρωση μισής ώρας στην Πλατεία Συντάγματος για τα μάτια του κόσμου, υπενθυμίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει στην πολιτική ζωή της χώρας ως «υπεύθυνη», δηλαδή πειθήνια «αντιπολίτευση», που ενώ καπηλεύεται τα αντιαμερικάνικα αισθήματα του λαού, επιχειρεί να θάψει το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στο έδαφος ενός κούφιου «αντικαπιταλισμού».

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τους απρόκλητους αστυνομικούς ελέγχους, την παρουσία των ΜΑΤ και τον αποκλεισμό της διαδήλωσης από την προσέγγιση της αμερικάνικης και της ισραηλινής πρεσβείας. Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά δίνει διαπιστευτήρια για την πειθήνια υποταγή της στις επιθυμίες των υπερατλαντικών αφεντικών της και των ισραηλινών γενοκτόνων. Όμως αυτή η πολιτική δεν βρίσκει ανταπόκριση στο λαό, που έχει δηλώσει καθαρά πως παίρνει θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας, στην πλευρά της ειρήνης, της ελεύθερης Παλαιστίνης και της ανεξαρτησίας και φιλίας όλων των λαών του πλανήτη.
e-prologos.gr

